Sectorul IT&C a contribuit cu aproape 50% la cresterea productivitatii in UE intre 2000 si 2004, fiind aria cu cresterea economica cea mai dinamica, de 5,9% in 2006, se arata in raportul publicat de Comisia Europeana.
"Politica europeana integrata privind cresterea economica si locurile de munca incep sa isi arate roadele dupa ani de zile de investitii publice si private in sectorul IT&C", a declarat comisarul european pentru societatea informationala si media, Viviane Reding, potrivit NewsIn.

Companiile europene de IT&C nu pot inca sa profite de o economie continentala la scara larga din cauza fragmentarii de reglementare la nivel national, considera Reding. Aceasta fragmentare blocheaza aparitia serviciilor pan-europene si afecteaza sansele operatorilor de comunicatii si companiilor de software sa concureze pe piata mondiala, a adaugat comisarul.

"Uniunea Europeana si statele membre trebuie sa faca eforturi mai consistente pentru a putea elimina impedimentele ramase pe pietele interne in privinta serviciilor online", a conchis Reding.

In fiecare an, raportul asupra i2010 arata impactul economic al eforturilor statelor membre UE de a incuraja sectorul IT&C si amendeaza eficienta politicilor Comisiei Europene in a asigura dezvoltarea durabila in domeniul tehnologiilor avansate. Raportul i2010 este strategia de politici publice a UE prin care se incurajeaza economia digitala prin cercetari de specialitate, instrumente de reglementare si parteneriate public-private la nivelul intregii Uniuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri