IBM a concediat 1.315 de angajati din SUA si a renuntat la serviciile unui numar neprecizat de consultanti colaboratori, masura facand parte din strategia globala a corporatiei de redistribuire a resurselor, a anuntat asociatia sindicala Alliance IBM, citata de IDG News.

Restructurarea a afectat angajatii din departamentele "Global Account Delivery" si "Global Network Services Delivery", dar si din cele de servicii de consultanta de management si intregrare IT. Cele mai multe posturi desfiintate faceau parte din filiale ale IBM din statele New York, Connecticut, Colorado si Kentucky.

IBM anuntase, intr-un raport publicat la mijlocul lunii aprilie, ca doreste sa faca mari reduceri de personal anul acesta. Masura face parte dintr-un plan anuntat cu doi ani in urma, cand IBM declarase ca doreste sa renunte la circa 10.000 de angajati din centrele de cost ale companiei din intreaga lume.

"Disponibilizarile fac parte din efortul constant al companiei de a redistribui forta de munca catre zone cu potential sporit de crestere economica", a declarat purtatorul de cuvant al IBM, John Bukovinsky.

IBM anuntase luni ca va angaja, in urmatorii trei ani, un numar de 500 de oameni in statul american Indiana.

Conform raportului anual al companiei, IBM avea, la sfarsitul anului trecut, 355.766 de angajati in intreaga lume.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri