Toshiba pregateste lansarea noului HD DVD-RW pentru laptop-uri la expozitia Computex 2007 ce va avea loc in Taipei, Taiwan.
Modelul “SD-L912A” este capabil de citirea si scrierea CD-urilor si DVD-urilor rewriteable. Potrivit oficialilor Toshiba, modelul va inlocui sistemele desktop cu laptop-uri avand aceasta fuctionalitate care va permite utilizatorilor stocarea si rescrierea unor volume mari de date.

Momentan unitatile single-layer si double-layer HD DVD ofera capacitati de 15 GB, respectiv 30 GB, in timp ce triple-layer HD DVD Rom, in prezent in curs de dezvoltare, va avea pana la 51 GB, aparitia sa pe piata fiind programata pana la sfarsitul acestui an.

Modelul high-definition fabricat de Toshiba poate stoca si formata informatiile de pe un hard disk de capacitate considerabila pe discul HD DVD RW.

“Interesul utilizatorilor in televiziunea si comunicatiile high-definition se extind si asupra PC-urilor si a electronicelor”, a declarat Scott Maccabe, vice-presedinte si director general al diviziei de stocare din cadrul Toshiba.

“HD DVD este cea mai buna solutie pentru viitorul lumii digitale, fiind compatibil cu tehnologia deja existenta a CD-urilor si DVD-urilor. Unitatea noastra rewriteable va extinde functionalitatea HD DVD pentru a crea si a exploata continutul digital in mediul PC-urilor portabile”, a continuat Maccabe.

“SD-L912A” HD DVD RW pentru laptop este programat sa apara luna viitoare si va fi oferit pe platforma OEM producatorilor de PC-uri, nedistribuindu-se direct clientilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri