UPC Romania a achizitionat furnizorul de internet Sebmar din Focsani, ca urmare a strategiei de dezvoltare a companiei pe piata romaneasca de comunicatii prin cablu
Prin aceasta achizitie, UPC Romania adauga aproximativ 2.000 de clienti la cei peste 1.400.000 pe care ii are in prezent. La sfarsitul primului trimestru, UPC Romania avea 133.000 de clienti de internet.

Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii.

Compania este unul dintre cei mai puternici frunizori de servicii Triple Play - televiziune, internet si telefonie, extinzandu-si constant gama serviciilor si produselor oferite, ca urmare a achizitionarii treptate a unor retele locale de comunicatii prin cablu.

Cea mai importanta achizitie a UPC Romania a fost Astral Telecom odata cu alte 13 companii in anul 2005. In 2006, compania a anuntat finalizarea procesului de fuziune prin absorbtie cu societatile din grupul Astral.

La inceputul anului 2003, UPC Romania a fuzionat prin absorbtie cu alte sapte societati din Romania: Aparatura Electronica Seltron Cluj Napoca, Diplomatic International Comimpex Focsani, Control Cable Venture Ploiesti, Somax Botosani, Selektronic Sfantu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca si Multicanal Holding Bucuresti.

Compania a achizitionat in anul 2004 operatorul de cablu Satba din Bacau, dupa ce in anul 2002 preluase compania de cablu Eurosat. in 2005, UPC Romania a preluat Conex Sat din Roman, iar in 2006, a achizitionat integral operatorul de televiziune digitala prin satelit, Focus Sat, precum si companiile de cablu Minisat si Control.

Retelele UPC Romania deservesc in prezent peste 1.400.000 clienti din aproximativ 200 orase. De cand a intrat in Romania, in 1992, UPC a investit peste 500 milioane de dolari si a devenit cel mai mare investitor american din tara. UPC Romania este afiliata la Liberty Global Inc.

Liberty Global, Inc. Liberty Global (NASDAQ: LBTYA, LBTYB si LBTYK) este unul dintre liderii industriei mondiale de comunicatii prin cablu oferind servicii video, voce si acces la internet cu circa16 milioane de clienti. Liberty Global are retele de comunicatii in banda larga in 17 tari, in principal in Europa, Japonia, Chile si Australia. Liberty Global detine actiuni in companii de distributie de programe si continut media, cum sunt Jupiter TV in Japonia si chellomedia in Europa.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri