Piata jocurilor video s-ar putea extinde cu 50% in urmatorii patru ani, deoarece se estimeaza ca va atrage si utilizatori neexperimentati, a declarat, miercuri, directorul executiv al producatorului de jocuri video francez Ubisoft
"Au inceput sa apara multi clienti noi in afacere, ceea ce va determina o crestere uriasa a pietei. Ne asteptam ca piata sa se extinda cu aproximativ 50% in urmatorii patru ani", a declarat directorul executiv al Ubisoft, Yves Guillemot, cu ocazia unei conventii pe tema jocurilor video, desfasurata la Leipzig. Guillemot a spus ca perioada urmatoare va fi una prielnica pentru producatorii de jocuri video.
Electronic Arts, cea mai mare companie de jocuri video din lume, a emis prognoze similare, considerand ca din ce in ce mai multi oameni vor folosi consolele, calculatoarele, telefoanele mobile sau internetul pentru jocuri video. "In luma exista 150 de milioane de oameni care folosesc jocurile video, insa si alte doua miliarde care sunt gata sa se joace", a declarat directorul de la EA din Germania, Thomas Zeitner.

Dupa succesul consolelor precum Wii, de la Nintendo, asa-numitele jocuri ocazionale, care au drept tinte familiile, jucatorii mai in varsta sau femeile au devenit noul segment de interes al industriei. Ubisoft, companie cunoscuta pentru jocurile cu teme militare, a anuntat, miercuri, un nou titlu in gama jocurilor "pentru toti", Cranium Kabookii, facut pentru consola Wii si care ar trebui sa fie lansat in decembrie, potrivit NewsIn.

Directorul de la Ubisoft a spus ca afacerea de jocuri ocazionale este "extrem de profitabila" si contribuie la finantarea dezvoltarii, initial costisitoare, a jocurilor pentru noua generatie de console PlayStation3 de la Sony si Xbox360 de la Microsoft. Potrivit lui Guillemot, dezvoltarea unui joc obisnuit costa intre un milion si patru milioane de euro, in functie de numarul platformelor cu care jocul este compatibil.

Spre comparatie, un joc normal dezvoltat pentru consola Wii costa de la cinci la zece milioane euro, iar unul conceput pentru PlayStation3 si Xbox360 intre 10 si 20 milioane euro. Ubisoft estimeaza ca jocurile ocazionale vor contribui cu 20% la veniturile din acest an ale companiei, in crestere de la ponderea de 10% de anul trecut, a mai spus Guillemot. Compania se asteapta la venituri de aproximativ 825 milioane euro in anul financiar care se va incheia in martie 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri