Compania sud-coreeana Samsung Electronics a anuntat ca intentioneaza sa investeasca 2,21 miliarde dolari pentru a extinde cea de-a opta generatie de LCD-uri, transmite Reuters, citat de NewsIn.

Reprezentantii companiei au anuntat ca Samsung, care coopera cu compania japoneza Sony pentu gama "No. 8", investeste de data aceasta fara ajutorul unui alt parteneriat.

Compania Samsung Electronics a inregistrat un profit in stagnare in al treilea trimestru al anului 2007, scaderea preturilor la cardurile de memorie anuland cererea masiva de televizoare cu ecran plat, umbrind perspectiva economica a celui mai mare producator de cipuri din lume.

Estimarile pentru trimestrele care urmeaza sunt afectate de asteptarile unor viitoare scaderi a preturilor la cardurilor de memorie DRAM, folosite cu precadere in computerele personale si la cardurile de memorie rapida NAND, folosite la camerele digitale si playerele audio precum iPod Apple.

Divizia producatoare de ecrane plate a inregistrat performante mai bune, datorita cererii crescute pentru LCD-uri, marja de profit crescand aproape de doua ori, pana la 17%.

Se asteapta ca in 2008, odata cu Jocurile Olimpice de la Beijing, industria producatoare de LCD-uri sa fie din nou propulsata.

Samsung Electronics Co Ltd, cea mai mare companie producatoare de tehnologie din afara Statelor Unite ale Americii, a inregistrat un profit net de 2,19 mii de miliarde de woni (echivalentul a 2,39 miliarde de dolari) in al treilea trimestru din 2007 ce s-a incheiat in septembrie, aceeasi suma ca acum un an dar mai mare cu 1,42 mii de miliarde de woni fata de perioada aprilie-iunie.

Profitul operational a fost de 2,07 mii de miliarde de woni, mai mult cu 12% fata de anul trecut, iar vanzarile au crescut cu 10%, pana la 16,68 mii de miliarde woni, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri