Microsoft a anuntat, luni, ca ar vrea sa redeschida negocierile pentru o preluare integrala sau partiala a Yahoo, dar numai daca este ales un nou consiliu director al Yahoo, ceea ce sustine intentiile investitorului Carl Icahn.
Microsoft, care a intrerupt discutiile pentru preluarea Yahoo la inceputul lui mai, dupa ce oferise 47,5 miliarde dolari pentru preluarea Yahoo, a aratat ca va reincepe imediat negocierile daca la adunarea generala a actionarilor acesteia, din august, este ales un nou consiliu director.

Miliardarul financiar Icahn, actionar important al Yahoo, care vrea o inlocuire a consiliului director al Yahoo, a aratat, luni, intr-o scrisoare deschisa, ca a discutat frecvent cu directorul general al Microsoft, Steve Ballmer.

"Steve mi-a spus clar ca, daca este ales un nou consiliu director, este interesat sa discute despre o tranzactie majora cu Yahoo", inclusiv cumpararea functiei de motor de cautare pe internet a Yahoo, cu garantii financiare importante, sau chiar o cumparare integrala a Yahoo, a spus Icahn, citat de Reuters.

Microsoft a aratat, totodata, ca este prematura o discutie a detaliilor, cum ar fi a pretului oferit pentru Yahoo. Ultima oferta pe care o facuse Microsoft a fost de 33 dolari/actiune, dar reprezentantii Yahoo au cerut 37 dolari/actiune.

Stirea a determinat o scumpire cu cel putin 10% a titlurilor Yahoo, in deschiderea sedintei de tranzactionare de pe piata Nasdaq. Astfel, actiunile Yahoo s-au scumpit cu 2,22 dolari, pana la 23,57 dolari/titlu.

Actiunile Microsoft s-au scumpit cu 29 de centi, pana la 26,27 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri