Grupul SCOP, care detine in structura sa SCOP Computers, Docentris si Chara Software, a realizat in primul semestru al acestui an afaceri totale in valoare de 62,6 milioane de euro, potrivit raportului lunar asupra pietei tehnologiei informatiei publicat de NewsIn.
SCOP Computers, unul dintre primii trei distribuitori locali de IT&C, cea mai mare companie din grupul SCOP, a raportat in intervalul ianuarie-iunie 2008 o cifra de afaceri de 55 de milioane de euro, a declarat, citat de NewsIn, directorul general al companiei, Horia Chitu.

Printre contractele de distributie incheiate in prima jumatate a anului 2008 se afla companii ca Aver, Carrefour, Metro, Rombiz. De asemenea, au fost introduse game de produse si furnizori noi precum Panasonic, IBM, Sony Vaio, BenQ sau Unibind.

Horia Chitu a afirmat ca odata cu cresterea cifrei de afaceri a fost necesara si extinderea spatiului de depozitare, SCOP Computers deschizand inca un depozit.

Potrivit propriilor estimari, SCOP Computers detine o cota de 15% pe piata locala de distributie IT&C.

Docentris, cea de-a doua companie din grupul SCOP in functie de vanzari, specializata pe furnizarea de solutii de procesare si management al documentelor, a avut in primul semestru al anului 2008 afaceri in valoare de 7,4 milioane de euro, de peste 2,5 ori mai mari comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007, a declarat directorul de vanzari si marketing al companiei, Radu Ionescu.

“Avem anul acesta cateva companii mari din domeniul privat cu care am inceput colaborarea, pe de alta parte am implementat proiecte de remodelare a proceselor de producere a documentelor. Participarea la derularea unor investitii importante in domeniul public au avut, de asemenea, o pondere importanta in primul semestru: in afara colaborarilor permanente cu entitati din administratie, cateva proiecte medii si mari au totalizat peste 2,5 milioane de euro.”, a adaugat Radu Ionescu.

In ceea ce priveste investitiile din acest semestru, Docentris a creeat un laborator dedicat solutiilor color profesionale, activitate care va continua si in cel de-al doilea semestru al acestui an.

Compania si-a consolidat in semestrul I 2008 colaborarea cu jucatori importanti in domeniul procesarii documentelor, cum ar fi Toshiba, Kyocera, HP sau Lexmark. De asemenea, compania a avut colaborari cu Epson, cu care studiaza posibilitatea unui acord pentru a completa oferta Docentris de large format printing, alaturi de Nashuatec, Kip si HP.

Chara Software, compania din grupul SCOP specializata pe solutii software pentru mediul de afaceri, a avut in primele sase luni ale acestui an o cifra de afaceri de 203.000 de euro si estimeaza pentru intregul an vanzari de cel putin 450.000 de euro, a declarat directorul executiv al Chara Software, Marian Hanganu.

In perioada ianuarie-iunie 2008, Chara Software si-a trecut pe lista clientilor Microsoft Dynamics Nav companiile General Leasing si Flexibil, solutia Syntesy fiind aleasa de Docentris, Dimar si Time Com, plus extinderi la clientii existenti.

Marian Hanganu a spus ca in primele sase luni ale acestui an s-au realizat investitii in cresterea echipelor de Syntesio si MS Dynamics Nav, iar pana la sfarsitul anului echipa de Syntesio va creste cu 20% fata de inceputul anului, iar cea de MS Dynamics se va dubla.

Grupul IT&C SCOP a realizat in 2007 o cifra de afaceri de aproape 100 milioane de euro, in crestere cu peste 35% fata de anul 2006, si isi propune in acest an o crestere cu 30% a cifrei totale de afaceri, pana la 130 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri