Gecad Technologies SA, dezvoltatorul solutiei de mesagerie electronica Axigen si parte a Gecad Group, estimeaza pentru acest an afaceri de 1 milion de euro, in crestere cu peste 230% fata de 2007, cand compania a afisat venituri de 300.000 de euro.
In primele noua luni ale acestui an compania a realizat venituri de 600.000 de euro, de trei ori mai mult decat in perioada simlara a anului trecut.

In prezent, compania detine in portofoliu peste 10.000 de clienti, iar pana la sfaristul anului Gecad Technologies estimeaza o crestere de 5-6% a numarului de clienti.

“Pana acum, prin intermediul celor aproximativ 160 de parteneri pe care ii avem in peste 80 de tari, am introdus in portofoliu mai mult de 10.000 de clienti. Avem incredere ca, pana la sfarsitul acestui an, se vor mai efectua minimum 500-600 de instalari de Axigen Mail Server”, a declarat, pentru Wall-Street, Oana Bornaz, CEO la Gecad Technologies/Axigen.

Compania se va orienta spre atragere clientilor mari, mai ales cei din zona telecom.

“Ne orientam foarte mult catre furnizarea de pachete complexe catre clienti mari, indeosebi din zona telecom si ISP. Din acest motiv am incheiat pana acum parteneriate tehnologice importante, cel mai recent fiind acordul cu Commtouch, care a si dus la aparitia unei solutii integrate Axigen Mail Server 6.2 cu protectie anti-spam in timp real”, a mai declarat Oana Bornaz.

Compania nu se simte amenintata de criza financiara, mizand pe faptul ca majoritatea companiilor nu vor renunta la serverele de email si la solutiile de securitate.

“Criza financiara nu ne va afecta pentru ca serverul de email si securitatea sunt esentiale pentru un business si, daca firmele urmeaza sa taie din bugetele IT, cu siguranta nu vor taia achizitiile de astfel de aplicatii software”, a mai declarat CEO-ul Gecad Technologies/Axigen.

Potrivit acestia, petru a preintampina un eventual impact al recesiunii de pe pietele vestice, compania s-a orientat spre extinderea canalului de parteneri, in ultimele 6-8 luni, catre zone precum Asia, Orientul Mijlociu si America de Sud.”Pastram in acelasi timp o legatura foarte stransa cu partenerii din Statele Unite, Canada si din Europa, dar probabil ca o extindere a canalului in aceste piete se va face mult mai lent in urmatorul an”, a mai spus Oana Bornaz.

In urma cu un an, consortiul format din Global Finance si 3TS-Cisco Growth Fund a cumparat 11,76% din actiunile companiei Gecad Technologies /Axigen in schimbul sumei de doua milioane de euro. Aceasta tranzactie evalua compania, la doi ani de la lansare, la peste 17 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri