Producatorul de computere taiwanez Acer a coborat pe locul trei mondial in trimestrul patru al anului trecut pe segmentul dispozitivelor mobile, fiind depasit de Apple, conform companiei de cercetare DisplaySearch.
Cota de piata a Acer a coborat la 14% de la 16,5% in trimestrul trei, dupa Hewlett-Packard (17,2%) si Apple (15,6%).

Dell si Toshiba au ramas pe locurile patru si respectiv cinci, cu cote de 9,9% si respectiv 8,6%.

Vanzarile de computere mobile Acer (laptop-uri si netbook-uri) au scazut in trimestrul patru la 8,4 milioane unitati, de la 9,1 milioane in trimestrul trei, conform raportului.

Apple a distribuit 10,2 milioane de computere mobile in trimestrul patru, inclusiv tablete PC, in evolutie puternica de la 6,3 milioane unitati in trimestrul trei.

In al patrulea trimestru al lui 2010, livrarile mondiale de computere mobile au atins 59,6 milioane unitati, in crestere cu 8% fata de trimestrul trei al anului trecut si 17% fata de aceeasi perioada a lui 2009.

Acesta este cel mai mare numar de unitati vandute intr-un trimestru de cand DisplaySearch a inceput aceste studii trimestriale din 1999.

Cu toate acestea, vanzarile de notebook-uri in trimestrul patru, scotand din calcul tabletele PC, au crescut doar cu 4% fata de trimestrul trei al lui 2010 si cu doar 1% de la an la an, scrie presa internationala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri