Atentia marilor banci elene se muta asupra activelor Emporiki Bank Grecia, dupa ce Piraeus Bank a preluat activele viabile ale ATEbank de la statul elen, potrivit cotidianului Kathimerini, citat de Mediafax.


Emporiki Bank Grecia a anuntat in iunie transferul actiunilor detinute la Emporiki Bank Romania catre grupul francez Crédit Agricole. Numele bancii in Romania va fi schimbat pana la finele lunii august in Crédit Agricole Bank Romania. Acordul pentru preluarea subsidiarei din Romania face parte dintr-un transfer mai amplu, al tuturor subsidiarelor Emporiki Bank din Balcani, catre Credit Agricole.

Banca din Grecia a Credit Agricole este acum vizata de cele mai mari trei banci elene, National Bank of Greece, Alpha Bank si EFG Eurobank, care si-au exprimat interesul catre Facilitatea pentru Stabilitate Financiara din Grecia pentru preluarea institutiei de credit. Fondul este responsabil pentru recapitalizarea sistemului bancar elen.

Daca National Bank of Greece isi mentine oferta, ar fi candidatul favorit pentru preluarea Emporiki, potrivit Kathimerini.

In caz contrar, Alpha Bank si EFG, care au fost aproape de a fuziona, vor ramane singurele banci interesate.
Potrivit informatiilor din piata, Alpha Bank ar avea un mic avanataj, insa acesta ar putea conta mai putin in final, noteaza publicatia.

Piraeus a preluat, prin absorbtie, activele viabile ale ATEbank, controlata de statul elen, inclusiv sucursala ATEbank Romania, tranzactia fiind parte a procesului de restructurare si consolidare financiara a sistemului bancar din Grecia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri