Marea Britanie are doar 3 paturi in spitale la 1.000 de persoane, ceea ce inseamna ca se afla pe locul doi in Europa in privinta numarului scazut de paturi din spitale pe cap de locuitor, informeaza Daily Mail.

In 10 ani, Marea Britanie a pierdut 50.000 de paturi, iar din 23 de tari europene, se afla pe locul 22, inaintea Suediei care are 2,71 paturi in spitale la 1.000 de persoane.

Astfel, britanicii se afla mult in spatele unor tari ca Rusia (9,3 paturi), Germania (8,3 paturi), Austria (7,7 paturi), Ungaria (7,2 paturi), Cehia (6,8 paturi) si Polonia (6,6 paturi) la 1.000 de persoane, arata un studiu realizat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, potrivit The Guardian.

In plus, si Estonia (5,3 paturi), Slovenia (4,6) si Suedia (2,7) la 1.000 de locuitori au mai multe paturi in spitale decat Marea Britanie.

Cifrele arata ca numarul de paturi din spital a scazut treptat in Marea Britanie din 2000, cand au fost 4,1 la 1.000 de persoane. Mai mult, tara se confrunta cu un numar ridicat de pacienti care „blocheaza” paturile in spitale care ar putea fi folosite de alte persoane. Multi batrani raman pe termen lung spitalizati, pentru ca serviciile de asistenta sociala nu sunt in masura sa-i sustina odata ce ies din spital.

La nivel global, India sta cel mai rau, cu 0,64 paturi, urmata de Indonesia (0,70 paturi), Mexic (1,68 paturi) si Brazilia (2,39) la 1.000 de persoane.

Sursa foto: Pacient in spital/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri