Astfel, in Marea Britanie, peste 22% dintre respondentii la studiu au declarat ca achizitioneaza droguri online. Danemarca este destul de aproape, mai ales ca 20% dintre danezi intra pe Internet pentru a cumpara droguri.

La fel de aproape se afla si Scotia, unde procentul este similar cu cel din Danemarca. Cele mai putine cumparaturi de droguri online sunt in Noua Zeelanda.

Marijuana a convins SUA: bancile pot accepta bani din afaceri cu acest drog, "cannabusinesses"

Marijuana a convins SUA: bancile pot accepta bani din afaceri cu...

Ce droguri cumpara strainii de pe Internet

Alcoolul este cel mai cumparat din mediul virtual, in proportie de 90%, urmat de tutun (56,7%), cannabis (48,2%) si bauturi cu cafeina (45,9%). In plus, 23,4% din persoanele chestionate au folosit metilendioximetamfemina (MDMA), 18,5% tutun Shisha si 16,4% cocaina, pe parcursul anului trecut.

Marijuana, cea mai noua "destinatie" turistica: Colorado a dat primele licente pentru vanzare

Marijuana, cea mai noua "destinatie" turistica: Colorado a dat...

In Irlanda, 50% dintre respondenti au declarat ca au fost mahmuri la locul de munca in ultimele 12 luni. Cele mai scazute procente sunt in SUA si Portugalia, la mai putin de 25%.

Cat costa drogurile in lume

Studiul a analizat si preturile drogurilor din mai multe tari. Astfel, pretul mediu al unui gram de cannabis este de 12 euro, dar acesta variaza de la 6 euro in Spania la peste 20 euro in Irlanda.

Primul fond de investitii in canabis: are pregatite 100 mil. dolari pentru start-up-uri

Primul fond de investitii in canabis: are pregatite 100 mil. dolari...

Cocaina este cel mai scump drog la o medie de 100 euro pe gram. Preturile variaza de la 50 de euro in unele parti ale Europei, la 250 euro in Noua Zeelanda. Astfel, cocaina a fost vazut cel mai rau la nivel global in ceea ce priveste valoarea pentru bani, cu o medie de rating de 3,4 din 10, iar cel mai bine sta MDMA.

Sursa foto: Dealer de droguri/Shutterstock.com