Agentia germana de informatii externe BND a oferit Statelor Unite detalii despre locul unde s-ar afla Osama ben Laden, inainte ca acesta sa fie ucis in mai 2011 de fortele speciale americane in Pakistan, relateaza Bild am Sonntag, citat de Deutsche Welle, in pagina electronica.

BND a informat CIA ca bin Laden se ascunde in Pakistan cu acordul serviciilor de securitate pakistaneze, informatie pe care a primit-o de la un informator din cadrul serviciilor pakistaneze ISI. Aceasta informatie a confirmat suspiciunile CIA. Cotidianul a anuntat ca BND a oferit ajutor inaintea operatiunii in care a fost ucis ben Laden, folosindu-se de baza sa din orasul bavarez Bad Aibling pentru a monitoriza traficul de date telefonice si de Internet din nordul Pakistanului, relateaza Mediafax.

Informatia intervine pe fondul ingrijorarii tot mai mari in Germania cu privire la amploarea cooperarii BND cu Statele Unite si in special cu Agentia pentru Securitate Nationala (NSA). Saptamana trecuta, au aparut informatii potrivit carora BND a ajutat NSA sa spioneze tinte europene, inclusiv grupul Airbus, presedintia franceza si Comisia Europeana. Opozitia germana a atacat Guvernul cancelarului Angela Merkel in legatura cu aceste informatii, acuzandu-l ca nu a facut nimic pentru a opri presupusele actiuni ale BND.

In urma acestor acuzatii, BND ar fi inceput sa isi restranga cooperarea cu NSA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri