Procurorii Generali din 16 state americane, printre care se numara California, New York si Pennsylvania, au semnat o declaratie critica la adresa ordinului executiv prin care este blocata temporar intrarea cetatenilor din sapte tari predominant musulmane in Statele Unite, transmite Reuters.

”Suntem determinati sa muncim pentru a ne asigura ca cat mai putini oameni sufera din cauza situatiei haotice create”, se arata in declaratia comuna a Procurorilor Generali. Presedintele Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care suspenda temporar, pentru cel putin 120 de zile, programele de relocare a refugiatilor si blocheaza temporar, pentru cel putin 90 de zile, intrarea in Statele Unite a cetatenilor din sapte tari predominant musulmane, precum Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen, conform News.ro.

Un judecator federal a decis sa blocheze deportarea refugiatilor si a pasagerilor retinuti pe aeroporturi ca urmare a ordinului executiv semnat de presedintele Donald Trump. Decizia a fost luata intr-o instanta din Brooklyn, insa nu a fost singura hotarare anuntata de magistratii federali din SUA.

Magistrata Ann M. Donnelly a ordonat oprirea imediata a operatiunilor de deportare a refugiatilor si a altor pasageri care detin vize valide, sau chiar vize de rezidenta permanenta in Statele Unite. Decizia ii implica pe refugiatii si pe cetatenii din cele sapte tari predominant musulmane, care sunt deja in tranzit pe aeroporturile americane si au fost retinuti in mod ilegal de catre autoritatile aeroportuare.

Intr-un caz separat, un judecator federal din Virginia a decis in favoarea a trei cetateni care detin viza permanenta de rezidenta si a altor 60 de pasageri retinuti pe aeroportul international Dulles. Magistratul Leonie Brinkema a emis o interdictie care impiedica autoritatile americane pentru cel putin o saptamana din deportarea pasagerilor retinuti pe aeroportul Dulles, situat in apropiere de Washington DC. De asemenea, judecatorul federal a cerut ca avocatii sa aiba acces la persoanele retinute in mod ilegal pe aeroportul din Virginia.

Sursa foto: Paul Hakimata | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri