Miliardarul Warren Buffett a declarat ca ar putea angaja pana la patru oameni care sa il inlocuiasca la conducerea companiei Berkshire Hathaway si a avertizat ca rezultatele solide din operatiunile de asigurari, anuntate de grup pentru primul trimestru al anului nu pot fi sustinute, informeaza NewsIn.

Miliardarul in varsta de 76 de ani a declarat ca a primit intre sase si sapte sute de cereri pentru functia de director de investitii de cand s-a plans, in scrisoarea anuala transmisa actionarilor la sfarsitul lunii februarie, ca nu are candidati interni destul de tineri, la Berkshire, incat sa ocupe postul suficient de mult timp.

Buffett a spus ca Berkshire, care inglobeaza peste 50 de companii si detinea, la sfarsitul lui 2006, actiuni la bursa in valoare de 61,5 miliarde de dolari, are trei candidati care sa-i urmeze in functia de director executiv. "Cred ca este posibil sa ne gandim la vom gasi trei sau patru directori", a spus Buffett la intalnirea anuala a actionarilor de la Berkshire.

Intalnirea s-a desfasurat dupa ce Berkshire a anuntat o crestere de 12% a profitului in primul trimestru, pana la 2,6 miliarde de dolari, la care a contribuit buna evolutie a asigurarilor, care aduc, de obicei, mai mult de jumatate din castigurile companiei. Operatiunile cu asigurari au fost ajutate de lipsa furtunilor puternice dupa 2005.

"Castigurile din asigurari vor scadea, nu exista dubii", a mai spus Buffett, care a continuat ca, pe masura ce catastrofele naturale au loc, compania va plati multi bani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri