Citigroup si-a anuntat marti interesul privind achizitia unei banci in Germania, insa a minimalizat recentele zvonuri conform carora ar fi gata sa preia grupul bancar german Commerzbank
"Nu ne aflam in discutii cu Commerzbank", a declarat seful diviziei germane a Citigroup, Sue Hartnett, cu ocazia unei conferinte de presa, negand recentele zvonuri, conform carora grupul bancar af fi interesat de preluarea Commerzbank.

"Citigroup este interesat de toate bancile din Germania care vor fi scoase la vanzare", a declarat Hartnett.

La inceputul acestui an, aceasta declarase ca se afla in cautare de potentiale tinte de achizitii, putand lansa o oferta de preluare a unei banci germane. Comentariile acesteia au dus la aprecierea actiunilor principalelor trei banci din Germania, printre care si Commerzbank.

In Germania exista putine banci ce ar putea fi cumparate avand in vedere ca statul domina piata prin sute de filiale locale care nu sunt scoase la vanzare.

Cei mai mari rivali privati ai Citigroup pe piata germana sunt Commerzbank, Dresdner si Postbank. Dintre acestea, Commerzbank este singura care si-a manifestat interesul privind o eventuala preluare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri