Agentia de evaluare financiara Standard & Poor\'s (S&P) a urcat de la \'stabila\' la \'pozitiva\' perspectiva ratingului Moscovei, ca urmare a imbunatatirii perspectivei calificativului Rusiei si a cresterii economice solide a metropolei.
Analistii de la agentia de rating revizuisera in crestere, de la 'stabila' la 'pozitiva', perspectiva ratingului 'BBB+' al Federatiei Ruse. S&P a mai confirmat si ratingul 'BBB+' pentru credite pe termen lung. Un alt argument in favoarea imbunatatirii perspectivei ratingului Moscovei a fost evolutia financiara peste asteptari a capitalei ruse.

"Ratingul reflecta pozitia Moscovei in calitate de centru economic, administrativ si financiar al Rusiei, ca si economia sa diversa, in crestere, bazata pe servicii, cu un nivel de salarizare mult peste media nationala", a comentat, Felix Ejgel, analist pentru credite de la Standard & Poor's.

"Obligatiile financiare nete negative actuale ale Moscovei, performanta fiscala foarte solida si lichiditatea buna contribuie totodata la sustinerea ratingului", a mai explicat Ejgel.

Previzibilitatea si flexibilitatea scazuta a politicilor financiare ale Moscovei, desi in curs de ameliorare, cadrul institutional, planificarea pe termen lung si nevoile legate de dezvoltarea infrastructurii - mai ales a celei de transport si energetice sunt elementele care limiteaza, in prezent, calificativul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri