Candidatii la Casa Alba - democratul Barack Obama si republicanul John McCain - au spus marti ca l-ar putea alege pe miliardarul Warren Buffet in functia de secretar al Trezoreriei, declaratie facuta la a doua dezbatere televizata, in Nashville, relateaza AFP.
Cei doi au raspuns unei intrebari privitoare la numele inlocuitorului lui Henry Paulson, care se va retrage la finalul administratiei Bush.

"Sunt multe persoane calificate, dar cred ca primul criteriu ar fi ca este necesar cineva cu care americanii sa se poata identifica imediat", a spus McCain. Buffet "a a ajutat la rezolvarea unora dintre dificultatile de pe piete", a spus el, adaugand ca l-ar putea alege si pe fostul patron al eBay, Meg Whitman. "O apreciez pe Meg Whitman, stie cum sa creeze locuri de munca", a explicat McCain.

Buffet si-a exprimat sustinerea penmtru Obama in algerile prezidentiale. "Ar fi o alegere foarte buna, sunt fericit ca am sustinerea sa", a spus democratul.

"Insa sunt si alte persoane. Ideea este ca viitorul secretar al Trezoreriei trebuie sa inteleaga faptul ca nu este suficient sa-i ajute doar pe cei sus-pusi", a subliniat Obama.

Potrivit Forbes, Buffet, in varsta de 78 de ani, are o avere de 62 miliarde de dolari, fiind unul dintre cei mai bogati oameni din lume, impreuna cu fondatorul Microsoft, Bill Gates.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri