Gigantul american din domeniul fast-food, YUM! Brands, operatorul retelei de restaurante KFC si Pizza Hut, va concedia pana la sfarsitul anului cateva sute de angajati din departamentele administrative in cadrul procesului de restructurare a activitatii sale din Statele Unite ale Americii (SUA), scrie presa internationala.
Sediile centrale ale YBI in Louisville, Kentucky, ale Taco Bell in Irvine, California, si ale Pizza Hut in Dallas, Texas, vor fi primele afectate de reducerile de personal. Masurile initiale se bazeaza pe pensionari inainte de termen si neocuparea posturilor vacante.

Mai mult, in jur de doua sute de angajati ai corporatiei vor fi transferati catre operatiuni regionale.
In Louisville personalul administrativ va fi redus de la aproximativ 1.400 la 1.100 de oameni. Desi date exacte despre numarul disponibilizarilor in Irvine sau Dallas nu au fost inca oferite presei, YBI estimeaza ca restructurarea ca fi in mare parte finalizata pana la sfarsitul lui 2008.

YBI doreste sa isi micsoreze costurile operationale si sa isi imbunatateasca eficienta diviziei din SUA prin trecerea unor restaurante ce se afla in proprietatea sa in proprietatea detinatorilor de franciza KFC, Taco Bell sau Pizza Hut, a declarat, pentru BusinessWeek, Jonathan Blum, purtator de cuvant YBI. Procesul de francizare nu este determinat de criza financiara, ci face parte dintr-o strategie implementata pe intreg parcursul ultimului an, a adaugat acesta.

In momentul de fata, YBI este proprieratarul a 20% din restaurantele KFC, Taco Bell si Pizza Hut din SUA. Corporatia doreste sa reduca la jumatate numarul fast-food-urilor KFC si Pizza Hut, fara sa renunte la filialele Taco Bell, a afirmat Bell. Procesul de francizare ar trebui sa se incheie pana la finele lui 2010, a continuat acesta.

Larry Miller, analist pentru RBC Capital Markets, vede francizarea ca cea mai buna optiune pentru YBI in vederea reducerii costurilor operationale, mai ales luand in considerare cresteare pretului bunurilor de productie.

In ciuda scaderii profitului realizat de divizia YBI din SUA cu 16% in al treilea trimestru, volumul de vanzari internationale a dus la o crestere a profitului total al companiei cu 5 puncte procentuale. Principalii contribuitori la realizarea veniturilor sunt diviziile internationale, in special cea chineza.

YBI preconizeaza o crestere cu 12% a venitului per actiune in 2008. Datorita dezvoltarii rapide a diviziilor internationale si a reorganizarii diviziei din SUA, corporatia de asteapta in 2009 la o crestere de 5% a profitului si de 10% a venitului per actiune.

Miercuri, dupa ce YBI si-a anuntat intentiile, actiunile corporatiei au scazut cu 75 de centi (2,9%) la 25,12 de dolari, urmand trendul descendent inregistrat in 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri