Consortiul condus de fondul suveran de investitii China Investment Corp negociaza achizitia unei participatii de 49% in cadrul diviziei American Life Insurance (Alico), detinuta de AIG, intr-o tranzactie estimata la 10,6 miliarde dolari, relateaza cotidianul japonez Nikkei.
Potrivit publicatiei japoneze, asiguratorul american AIG a purtat negocieri preferentiale cu un consortiu condus de China Investment Corp (CIC), ce reuneste companii chineze de asigurari, urmand ca o decizie sa fie luata pana la sfarsitul anului. China ar putea deveni astfel unul dintre jucatorii principali pe piata asigurarilor, scrie NewsIn.

Un reprezentant al CIC, fond suveran de investitii de 200 miliarde dolari, a declarat in aceasta saptamana ca tarilor emergente si Chinei ar trebui sa le fie permisa cresterea influentei in sistemul financiar mondial, daca acestea dispun de resursele necesare pentru depasirea crizei economice internationale.

Vanzarea pachetului de actiuni este conditionata insa de pastrarea unei participatii de minim 50% de catre AIG in cadrul Alico, ce deruleaza operatiuni in peste 55 de state, mai informeaza cotidianul japonez.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri