Presedintele bancii BCR Chisinau SA a fost sanctionat de organele de drept ale Republicii Moldova "pentru incadrare in campul muncii pe teritoriul tarii a cetatenilor straini fara autorizatie eliberata in modul stabilit de legislatia in vigoare".
Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului moldovean de Interne, sanctionarea presedintelui BCR Chisinau SA, Stelian-Dan Mocanu, cetatean al Romaniei, a avut loc "ca urmare a verificarii regimului de sedere a unui grup de cetateni romani, care efectuau lucrari de montaj al panourilor de la bancomatele bancii".

In baza materialelor prezentate de ofiterii Biroului migratie si azil, instanta de judecata a sectorului Buiucani al municipiului Chisinau i-a aplicat administratorului BCR Chisinau SA, Stelian-Dan Mocanu, o amenda administrativa in valoare de 4.000 lei moldovenesti pentru fiecare persoana angajata ilegal, valoarea totala a amenzii fiind de 16.000 lei (aproximativ 1.200 euro).

"Cei patru cetateni romani, care activau ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, au fost recunoscuti vinovati de incalcarea legislatiei moldovene si sanctionati in baza Codului cu privire la contraventiile administrative cu aplicarea unei amenzi administrative in marime de 600 lei moldovenesti pentru fiecare persoana", au decis autoritatile.

La sfarsitul anului trecut autoritatile moldovene au sanctionat prin expulzare cinci slujitori ai Mitropoliei Basarabiei pentru incalcarea regimului de sedere in Republica Moldova. Gestul, primul de acest fel in istoria Republicii Moldova, a fost explicat de autoritatile moldovenesti prin faptul ca preotii nu au aveau permis de sedere si permis de munca. Ministrul-adjunct de interne de la Chisinau, Valentin Zubic, a negat categoric, intr-o conferinta de presa sustinuta in decembrie 2007, ca expulzarea preotilor romani ar avea vreo conotatie politica, precizand ca preotii cu actele in neregula au fost identificati in cadrul unui control in care au fost depistat si 11 cetateni rusi si noua cetateni ucraineni cu sedere ilegala in Republica Moldova.

"Noua ne este indiferent daca este preot de o confesiune sau alta, daca este om de afaceri, student sau orice altceva - toti cei care au fost depistati cu incalcarea regimului de sedere vor fi trasi la raspundere conform legislatiei Republicii Moldova", a declarat atunci ministrul-adjunct de interne de la Chisinau.

Potrivit legislatiei moldovene, cetatenii straini sunt obligati sa nu depaseasca 90 de zile de sedere in Republica Moldova timp de 180 de zile. In cazul in care depasesc aceasta perioada, ei au nevoie de permis de sedere pe care il obtin facand dovada unui loc de munca.

Informatia cu privire la sanctionarea administratorului de la banca BCR Chisinau intervine in conditiile in care Ministerul de Externe de la Chisinau a dat publicitatii miercuri un comunicat in care avertiza autoritatile romane sa se abtina in perioada urmatoare de la declaratii provocatoare cu privire la statalitatea, suveranitarea si integritatea tarii vecine.

Ministerul de Externe de la Chisinau a inmanat institutiei omoloage de la Bucuresti o nota verbala in care se spune ca autoritatile Republicii Moldova dispun de informatii privind "posibile incercari de provocari care ar putea avea loc in urmatoarele zile, avand drept pretext declaratii publice cu tenta de insinuari la statalitatea, suveranitatea si integritatea teritoriala a tarii, in scopul de a tensiona relatiile moldo-romane".

Banca Comerciala Romana Chisinau S.A. si-a inceput activitatea in Republica Moldova ca banca universala la data de 22 octombrie 1998, cu un capital social de 24 milioane lei, care a fost majorat pe parcursul activitatii desfasurate, ajungand in prezent pana la 130.000.000 lei. Banca Comerciala Romana Chisinau S.A. activeaza in baza Licentei operationale de tip "B". Actionar unic al BCR Chisinau S.A. este Banca Comerciala Romana Bucuresti S.A.

Banca Comerciala Romana este cea mai mare banca din Romania si detine in proportie de 100% capitalul Bancii de la Chisinau. In anul 2006 pachetul majoritar de actiuni al Bancii Comerciale Romane Bucuresti S.A. a fost procurat de catre Grupul Financiar Erste, Austria
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri