Reputatia Rusei de furnizor energetic de incredere risca sa fie afectata de conflictului pe care il are cu Ucraina pe tema gazelor, a declarat joi cancelarul Angela Merkel, in conditiile in care Germania importa in UE cea mai mare cantitate de gaze rusesti, dar nu a avut de suferit in urma crizei.
"Cred ca exista un risc de pierdere increderii in Rusia pe termen lung", a declarat Merkel la o conferinta de presa comuna cu premierul britanic Gordon Brown, transmit Reuters si AFP. "Voi discuta maine cu premierul rus despre aceasta", a adaugat cancelarul, potrivit NewsIn.

Vladimir Putin urmeaza sa vina vineri in Germania si va avea o intrevedere cu Angela Merkel. "Este inacceptabil ca alte tari sa sufere" de pe urma dificultatilor politice dintre Rusia si Ucraina, a mai declarat cancelarul german.

Moscova a intrerupt livrarile de gaz catre Europa la 7 ianuarie pentru a impiedica Ucraina sa mai "fure" din acest combustibil. In pofida faptului ca luni s-a ajuns la un acord pentru instituirea unui sistem de supraveghere a tranzitului - idee care, potrivit premierului rus Vladimir Putin ii apartine cancelarului Merkel - exporturile nu au fost reluate, iar Kievul si Moscova se invinovatesc reciproc pentru aceasta situatie.

Premierul rus Vladimir Putin se va intalni sambata, la Moscova, cu omologul sau ucrainean Iulia Timosenko, pentru a discuta despe criza gazului, a anuntat joi purtatorul de cuvant al guvernului rus, citat de agentiile ruse, relateaza AFP.

"Da, pot confirma", a declarat purtatorul de cuvant, Aleksandr Smirnov, intrebat despre aceasta intalnire.
"Premierul ucrainean Iulia Timosenko si omologul ei rus Vladimir Putin au avut o discutie telefonica la miezul noptii si au decis ca cele doua guverne sa discute la Moscova sambata", a anuntat Biroul de presa al guvernului ucrainean, citat de Interfax, potrivit AFP.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a propus deja i un summit al tarilor consumatoare de gaz rusesc, precum si a celor prin care tranziteaza gazul, sambata, la Moscova.

Gazprom a pierdut 1,1 miliarde de dolari din cifra de afaceri de la 1 ianuarie, din cauza crizei cu Ucraina, a spus Medvedev.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri