Economia Rusiei ar putea stagna anul acesta, afectata de criza creditelor, iar guvernul va spori, cel mai probabil, ajutoarele financiare acordate bancilor pentru asigurarea lichiditatilor, a declarat ministrul rus al finantelor, relateaza Reuters.
Guvernul estimeaza o crestere a produsului intern brut (PIB) de pana la 2%, in timp ce rata inflatiei va ramane ridicata. Ministrul finantelor, Alexei Kudrin, estimeaza o accelerare a inflatiei la 13% in 2009, fata de prognoza guvernului din noiembrie, ce miza pe o inflatie de 8%, anul acesta.

Acesta a declarat in cadrul unei conferinte de la Hong Kong ca se asteapta ca scaderea cererii sa duca la ieftinirea petrolului sub estimarile Agentiei Nationale a Energiei, de aproximativ 40 dolari/baril, in 2009.

Kudrin a mai spus ca Rusia se confrunta cu o provocare mai mare decat restul statelor, din cauza ieftinirii petrolului, desi pretul acestuia nu este atat de scazut ca acum 10 ani.

"Nu putem schimba tendinta de baza, dar putem sa facem tot ce ne sta in putinta pentru sprijinirea economiei", a adaugat ministrul, citat de NewsIn.

Oficialii rusi continua sa aiba ca obiectiv principal liberalizarea pietelor financiare, dar criza crizelor arata ca unele sectoare ar trebui sa fie reglementate mai sever si auditarea trebuie sa fie mai ampla.

"Deciziile noastre vor fi orientate catre o transparenta mai buna, pentru ca investitorii sa cunoasca riscurile", a spus Kudrin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri