Hoyland Fox, un producator de umbrele, este atras de forta de munca ieftina, in timp ce Raymarine, firma cunoscuta pentru sistemele de navigatie, mizeaza pe banii celor instariti.
O fabrica de umbrele din Marea Britanie isi va reloca centrul de operatiuni in Romania. Hoyland Fox, unul dintre cei mai importanti producatori de cadre de umbrela din lume, se pregateste sa vanda terenurile pe care le detine in Millhouse Green si sa-si mute o parte a fabricii in Romania. Masura, spun oficialii companiei, va da mai mult dinamism afacerii si va ajuta vanzarile pe o piata dominata din ce in ce mai mult de producatorii din Orient. Sectiile in care productia este automatizata vor continua sa functioneze in Anglia, insa tot ceea ce inseamna munca manuala se va face in Romania, a declarat presei locale Richard Fletcher, directorul companiei Hoyland Fox.

Istoria firmei incepe in 1842, cand Samuel Fox, un tanar antreprenor, a inventat un cadru de umbrela prin care a inlocuit ansamblul de bambus folosit pana atunci. El a infiintat o fabrica in Stocksbridge, in care a produs aceste umbrele pana in 1872, cand secretarul sau, William Hoyland, a inceput o afacere cu umbrele construite dupa o alta tehnologie. Cele doua firme rivale au fuzionat in 1887, sub denumirea Hoyland Fox. Compania este astazi renumita atat pentru parasolarele ce poarta acest nume, cat si pentru umbrelele de soare obisnuite.

Si firma britanica Raymarine, producator de componente electronice si aplicatii software utilizate pentru navigatie, si-ar putea extinde activitatea n Est, destinatii posibile fiind Romnia, Ungaria si Rusia, transmite Financial Times. Pe masura ce n aceste tari se continua procesul de privatizare, oamenii au tendinta de a-si cheltui banii, o parte din acestia orientndu-se spre achizitionarea de nave, a declarat directorul executiv Malcom Miller, preciznd ca firma a primit n ultima perioada un numar sporit de cereri de oferte din statele mentionate. Raymarine opereaza n industria de profil de peste 30 de ani si administreaza o retea mondiala de peste 960 de dealeri. n primele sase luni ale anului, compania a raportat un profit n crestere cu 25,9% fata de primul semestru din 2004, iar vanzarile s-au apreciat cu 10,7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri