Celebra casa de licitatii Christie’s a avut, in 2008, vanzari totale de 5,1 miliarde de dolari (2,8 miliarde lire sterline), cu o scadere de 11% fata de 2007, in urma celor peste 600 de licitatii organizate in 14 sedii ale companiei din lume, potrivit unui comunicat al casei de licitatii.
Potrivit bilantului pe 2008, cele mai importante vanzari in salile de licitatii Christie’s s-au inregistrat in cazul colectiilor de arta impresionista si moderna, de fotografii, lucrari de arta din China si India, vinuri fine, bijuterii, ceasuri, obiecte de mobilier si arta decorativa sau picturi clasice. La licitatiile organizate anul trecut, 629 de opere de arta au fost vandute cu peste un milion de dolari fiecare, informeaza NewsIn.

Departamentul de arta impresionista si moderna a inregistrat vanzari de 660 de milioane de dolari, in timp ce departamentul de arta postbelica si contemporana a avut vanzari de 1.086 de milioane de dolari. De asemenea, Christie’s a continuat ca conduca piata de fotografii, cu vanzari totale in 2008 de 37.1 millioane de dolari.

In primele luni ale anului 2009, printre licitatiile importante organizate de Christie’s se numara colectia Yves Saint Laurent si Pierre Bergé, care va fi organizata la Paris, intre 23 si 25 februarie.

Casa de licitatii va continua sa se extinda anul acesta, adaugand 10 noi filiale in Statele Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri