Pe fondul presiunilor exercitate de Uniunea Europeana, Austria a acceptat vineri sa renunte la secretul bancar, urmand deciziile luate de Elvetia si Luxemburg, si sa se supuna normelor OECD, a anuntat ministrul de finante, Josef Proll.
"Austria va accepta sa furnizeze informatii bancare pe baza unor suspiciuni justificate", a declarat Josef Proll in urma unei reuniuni a OECD, scrie NewsIn.

Asemeni Elvetiei, Austria a precizat ca "nu va exista o modificare a legislatiei" cu privire la secretul bancar si ca "nu poate fi vorba de un acces direct sau sistematic la datele" solicitate de anumite state, a mai precizat ministrul.

In afara acestor precizari, Austria se va conforma fara rezerve normelor OECD, a subliniat Josef Proll.

Initial, Austria anuntase vineri ca va pastra secretul bancar, dupa ce OECD i-a asigurat pe oficialii de la Viena ca activitatea bancilor este aliniata la standardele impuse in urma discutiilor de la Paris.

"Intrunim conditiile OECD cu privire la mentinerea secretelor bancare", a declarat vineri ministrul austriac de finante, Josef Proll, in cadrul unei conferinte de presa de la Viena. Acesta s-a aflat zilele trecute la Paris pentru o intrunire cu liderii OECD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri