Grupul Berkshire Hathaway, al magnatului american Warren Buffett, a afisat cele mai bune rezultate financiare din ultimii doi ani, pe fondul revenirii pietelor financiare care au sporit valoarea investitiilor companiei, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Profitul net al grupului de investitii a crescut cu 14%, la 3,3 miliarde dolari, sau 2,123 dolari pe actiuni clasa A, in crestere fata de 1,85 dolari pe actiune, performanta inregistrata in perioada similara din 2008.

Compania anuntase anterior scaderea castigurilor pentru sase trimestre consecutive.

Excluzand investitiile, profitul operational a scazut cu 22%, la 1,78 miliarde dolari, sau 1,147 dolari pe actiune, fata de rezultatul din al doilea trimestru al anului 2008, de 2,27 miliarde dolari.

Analistii chestionati de Reuters mizau pe un profit operational de 1,238 dolari pe actiune.

Veniturile Berkshire au scazut cu 2%, la 29,61 miliarde dolari.

Rezultatul trimestrial include un castig de 1,53 miliarde dolari obtinut pe piata produselor derivate. Acest castig a fost generat de performanta a patru indici bursieri din Statele Unite ale Americii, Europa si Japonia, care s-au apreciat cu intre 8% si 23% in trimestrul analizat.

Evolutia negativa a pietei produselor derivate a reprezentat principala cauza a pierderilor inregistrate in trimestrele trecute.

Valoarea de piata a Berkshire Hathaway a crescut cu 11%, la 114,53 miliarde dolari, fata de nivelul de 102,8 miliarde dolari inregistrat in trimestrul precedent.

Profitul net a fost cel mai consistent obtinut din al treilea trimestru al anului 2007, conform datelor Reuters.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri