Agentia Internationala pentru Energie (AIE) si-a majorat estimarile cu privire la cererea mondiala de petrol din acest an cu 120.000 barili pe zi, la un total de 86,5 milioane barili pe zi.
In cadrul raportului lunar, agentia a precizat ca cererea mondiala va creste cu 1,6 milioane barili pe zi in 2010, dupa o scadere de 1,3 milioane barili in 2009, potrivit NewsIn.

AIE mai preciezeaza ca majorarea cererii din acest an se va datora exclusiv tarilor emergente.

"In pofida iernilor foarte reci cu care s-au confruntat Europa si Statele Unite, aceste regiuni nu par in masura sa dinamizeze cererea din partea tarilor OCDE (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica), ce urmeaza sa ramana stabila in 2010", subliniaza agentia.

In schimb, "cererea de petrol din partea tarilor emergente nu pare sa se diminueze, atat timp cat revenirea economica nu va incetini".

AIE a explicat ca si-a majorat estimarile pentru a lua in calcul noile previziuni de crestere mondiala ale Fondului Monetar International (FMI), care si-a revizuit estimarile de la 3,1% la 3,8%.

Agentia a mai anuntat ca se asteapta ca pretul mediu al barilului de petrol sa fie de 75 dolari in 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri