Economia Greciei a scazut cu 1,5% in al doilea trimestru, comparativ cu primele trei luni ale acestui an, evolutia fiind mai accentuata decat s-a anticipat, potrivit statisticilor oficiale, preluate de Reuters.
In ritm anual, Produsul Intern Brut (PIB) a coborat cu 3,5%, dupa o scadere de 2,3% in trimestrul anterior. Mai multi analisti chestionati de Reuters anticipau o contractie a economiei de 1% in ritm trimestrial si de 3,3% in ritm anual, potrivit Mediafax.

"Reducerea investitiilor si declinul puternic al cheltuielilor publice au contribuit la scaderea PIB. In acelasi timp, imbunatatirea balantei comerciale a amortizat partial impactul acestor doua elemente", se arata intr-un comunicat al institutului national de statistica.

Datele referitoare la primul trimestru au fost modificate usor in urcare, indicand o scadere economica de 0,8% pentru perioada ianuarie-martie, comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut, fata de o contractie de 1% anuntata initial.

Economia elena reprezinta aproximativ 240 de miliarde de euro, fiind echivalenta cu 2,5% din PIB-ul total al zonei euro.

Institutul a anuntat, separat, ca rata somajului a inregistrat in luna mai cea mai mare crestere anuala din istorie, de la 8,5% la 12%. In luna aprilie, rata somajului se cifra la 11,9%, nivelul mediu din zona euro fiind de 10%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri