Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la anularea unor obligatii fiscale, legat de reincadrarea activitatii independente in activitate dependenta. Legea se refera si la anularea obligatiilor fiscale pentru salariatii care au primit indemnizatii de delegare, cum ar fi diurnele, pe care organele fiscale le-au considerat salarii.

Legea promulgata de presedinte se mai refera la persoanele care au obtinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie si au fost obligate sa plateasca contributii de sanatate la nivelul salariului minim pe economie. Alta modificare se refera la persoanele fizice autorizate care au depasit plafonul de venituri si trebuia sa se declare platitoare de TVA. In cazul in care contribuabilul si-a exercitat dreptul de deducere in primul decont de taxa pe valoarea adaugata depus dupa emiterea deciziei de impunere, organul fiscal nu anuleaza diferentele de taxa pe valoarea adaugata. In acest caz, organul fiscal anuleaza doar obligatiile fiscale accesorii aferente diferentelor de taxa pe valoarea adaugata, scrie Mediafax.

In document este amintit ca organele fiscale au reconsiderat/reincadrat veniturile realizate din desfasurarea ca activitate independenta a unor profesii libere ca fiind venituri din activitati dependente, pentru meserii precum cele practicate de persoanele fizice autorizate in diverse domenii, de liber profesionisti (farmacisti, medici, arhitecti, experti contabili, consultanti fiscali, evaluatori, executori judecatoresti, avocati, etc.) si de persoanele fizice in domeniul drepturilor de autor. La 23 iunie, Comisia de buget, finante a Camerei a aprobat proiectul de lege privind anularea unor obligatii fiscale stabilite abuziv de organele fiscale, ministrul Finantelor Eugen Teodorovici precizand ca ministerul cauta solutii si pentru cei care au platit deja aceste obligatii.

"Partea buna este ca am gasit impreuna o solutie pentru situatiile nefericite, in care Fiscul putea sa aplice acele amenzi sau penalitati. Vom vedea exact ce se intampla si cu cei care au fost de buna- credinta si au platit obligatiile respective", a spus atunci Teodorovici. Intrebat ce se va intampla cu cei care au platit deja obligatiile respective, ministrul a raspuns ca se va cauta o solutie pentru acestia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri