Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care permite condamnarea directe cu executare a șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor și care produc accidente fatale, informează Agerpres.

Seful statului a promulgat actul normativ pentru completarea articolului 91 alineatul (3) din Legea nr. 286/2009 - Codul penal, iar conform noilor prevederi nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru infracţiunea de ucidere din culpă, dacă aceasta a fost săvârşită ca urmare a conducerii unui vehicul fără permis de conducere sau a conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

"Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) şi (3) dacă acestea au fost săvârşite în condiţiile art. 335 sau 336", stipulează legea.

Campanie de conştientizare cu privire la riscurile asociate consumului de droguri

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, vineri, lansarea unei campanii de conştientizare cu privire la riscurile asociate consumului de droguri şi conducerii sub influenţa alcoolului.

Potrivit unui comunicat al MAI, citat de Agerpres, unul dintre obiectivele principale ale campaniei este de a informa participanţii la trafic cu privire la modificarea Codului penal.

Conducătorul auto aflat sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive ori fără a deţine permis de conducere şi care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a primi suspendarea executării pedepsei.

"Activităţile din cadrul campaniei se vor desfăşura la nivel naţional, atât în cadrul evenimentelor publice de amploare, în staţiuni turistice şi locuri aglomerate, dar şi punctual, pe principalele artere de circulaţie publică. La acţiuni vor participa, poliţişti, poliţişti de frontieră şi specialişti ai Agenţiei Naţionale Antidrog care vor informa şi consilia cetăţenii cu privire la efectele şi riscurile asociate consumului de alcool şi de substanţe interzise, reducerea consecinţelor negative asociate consumului, precum şi modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgenţă", a explicat MAI.

Conform ministerului, acest proiect este de importanţă esenţială pentru întreaga societate şi succesul demersului depinde inclusiv de implicarea tuturor - cetăţeni, organizaţii neguvernamentale, societăţi private şi instituţii publice.

MAI lansează un apel către toţi cei interesaţi să sprijine demersul său de a reduce numărul evenimentelor rutiere şi al victimelor, să transmită propuneri pe adresa de e-mail comunicare@mai.gov.ro sau telefonic la numărul 021.264.86.17.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri