Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) ar putea inlocui, in unele cazuri, amenzile cu avertismente pentru persoanele care au pariat pe site-uri de jocuri de noroc neautorizate, in functie de anumite considerente, chiar si in cazul celor care au primit deja instiintarea de plata.

"Vom face o analiza legata de situatia jucatorilor care au jucat pe site-urile neautorizate. Directia de Control din cadrul Oficiului a facut o selectie a jucatorilor amendati, in functie de valorile jucate. Suntem intr-o analiza, trebuie sa vedem exact masurile care se vor lua", a declarat joi vicepresedintele ONJN, Gabriel Gheorghe, intr-o conferinta de presa, scrie Mediafax.

El a precizat ca, din punct de vedere al legislatiei, nu exista anumite praguri stabilite privind sumele pariate pentru stabilirea amenzii, contraventia fiind aceeasi pentru sume de 1 leu sau 5.000 de lei.

Oficiul a anuntat recent ca va amenda peste 50.000 de persoane care au pariat pe site-uri fara autorizatie in Romania, cu sume intre 5.000 lei si 10.000 de lei, urmand sa-i notifice oficial in urmatoarele sase luni ca au incalcat legea si ca vor fi sanctionati.

Pe 13 octombrie, ONJN a anulat dreptul de operare al companiilor Hillside Gaming LP si Hillside Sports LP, care furnizeaza in comun servicii de jocuri de noroc prin platforma de jocuri accesibila prin intermediul site-ului bet365.com. Compania a fost atentionata sa nu mai permita jocul persoanelor care acceseaza site-ul de pe IP-uri de Romania sau jucatorilor romani conform dispozitiilor legale si sa remita jucatorilor banii existenti in contul de joc.

Jucatorii au, la randul lor, 30 de zile la dispozitie sa retraga sumele detinute in conturile de joc, dupa care accesul la site-ul bet365.com va fi restrictionat. Persoanele care pariaza in continuare pe site-uri neautorizate risca amenzi intre 5.000 lei si 10.000 lei.

Gheorghe a mentionat ca legislatia in domeniu permite si transmiterea de avertisment, daca fapta nu este foarte grava, recunoscand ca ONJN s-a grabit sa stabileasca si sa trimita decizii de amendare jucatorilor, pe fondul unei comunicari "anevoioase".

Totodata, intentioneaza sa actioneze pe viitor mai mult pe latura preventiva, de a informa jucatorii ca nu mai au acces la un anumit site neautorizat, pentru a nu mai avea motive sa se scuze ulterior ca nu au stiut.

"Legea permite si aspectul de a da sanctiunea avertismentului. Nu s-a procedat asa intai din cauza, probabil, si unei comunicari anevoioase inainte de a se anunta ca se dau amenzile. O sa mergem pe masura preventiva in continuare", a spus vicepresedintele ONJN.

Intrebat ce se va intampla in cazul celor care au primit deja amenzile acasa, Gheorghe a precizat initial ca procesele verbale raman valabile, nestiind care au fost criteriile de aplicare a amenzii si presupunand ca au fost cazurile unor jucatori cu sume foarte mari implicate. Ulterior, a adaugat ca va lansa in discutie in cadrul Oficiului posibilitatea de a fi schimbate amenzile cu avertismente, in functie de anumite considerente.

De asemenea, a admis ca persoanele amendate ar putea contesta in instanta sumele invocate, iar activitatea Oficiului va fi ingreunata de aceste procese. "Bineinteles ca, daca ne trezim cu procese, ne va bloca in mare parte activitatea Oficiului va fi ingreunata de aceste procese. "Bineinteles ca, daca ne trezim cu procese, ne va bloca in mare parte activitatea. Sigur vor fi contestatii. O sa fie putin delicat pentru noi ca situatie, pentru ca in mod automat vom bloca in mare si activitatea instantelor", a subliniat Gheorghe.

El a mentionat ca nu are o cifra exacta privind numarul jucatorilor sanctionati pana in prezent sau care urmeaza, fiind in desfasurare activitatea de selectie si monitorizare a jucatorilor care au pariat pe site-uri neautorizate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri