USR anunţă că mai multe reclame "imense" la jocuri de noroc, amplasate ilegal pe blocurile din zona Obor, au fost eliminate în urma unei sesizări la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc.

Sesizarea a fost făcută de consilierul municipal USR Nicorel Nicorescu. Acesta a identificat mai multe panouri publicitare la păcănele care încălcau legea, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de USR.

"Orice reclamă exterioară care depăşeşte dimensiunea de 35 mp/panou/material publicitar este interzisă conform legislaţiei în vigoare. Reamintim că, în această vară, un afiş publicitar imens, care a fost instalat fără autorizaţie pe clădirea Grand Hotel Bucureşti (fostul Intercontinental), a fost înlăturat ca urmare a intervenţiei administraţiei USR", precizează sursa citată.

USR afirmă că a depus şase proiecte pentru combaterea efectelor negative ale jocurilor de noroc, dar PSD şi PNL s-au opus. De asemenea, partidul a iniţiat o campanie naţională de strângere de semnături pentru susţinerea proiectului "Fără păcănele", se aminteşte în comunicat.

"Suntem implicaţi direct în proiectul 'Fără păcănele' şi nu doar discutăm, ci şi acţionăm concret în administraţie pentru a rezolva această problemă. Ne preocupă situaţia şi am iniţiat discuţii cu Poliţia Locală, dar acest aspect nu intră în sfera lor de competenţă. Până acum, singurii care puteau interveni erau cei de la ONJN, dar, din păcate, nu s-au luat măsuri. De aceea, am făcut o solicitare oficială către ONJN pentru a stopa această reclamă. Sperăm că vor continua acest demers în toate locurile din Bucureşti", a declarat Nicorel Nicorescu.

Sursa foto: Shutterstock / LCV

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri