Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis contestatia lui Bogdan Olteanu la arestarea preventiva si a dispus, definitiv, inlocuirea acestei masuri cu arestul la domiciliu, incepand de joi. Bogdan Olteanu este pus sub acuzare de procurorii DNA pentru ca ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii, conform News.ro.

Bogdan Olteanu a contestat la Inalta Curte de Casatie si Justitie masura luata de magistrati pe 22 august de prelungire a arestarii preventive. La acea data, in timpul sedintei de judecata, aparearea lui Bogdan Olteanu a invocat fapul ca suspectul este intr-o stare de bulversare emotionala si nu isi poate exercita asa cum se cuvine dreptul la aparare din arest.

„Nu a avut nimic de obiectat asupra conditiilor de detentie desi nu sunt cele mai bune si este un lucru stiut, toata lumea se plange de ele. Dar bulversarea emotionala este data in special datorita faptului ca nu isi poate exercita asa cum se cuvine dreptul la aparare”, a spus pe 22 august Constantin Dulgheru, avocatul ales al lui Bogdan Olteanu.

Fostul viceguvernator al BNR a mai stat in arest la domiciliu si din 29 iulie pana in 12 august, cand a fost arestat preventiv. Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, in 12 august, arestarea preventiva a lui Bogdan Olteanu, atunci fiind emis un mandat pentru 16 zile.

Procurorii au aratat, in referatul prin care au cerut instantei supreme arestarea preventiva, ca in 31 iulie 2008, Bogdan Olteanu, atunci presedinte al Camerei Deputatilor, a mers in Delta Dunarii cu un elicopter pus la dispozitieomul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. In urma discutiior omul de afaceri i-a promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Transferul banilor ceruti de Bogdan Olteanu ar fi fost facut dintr-un cont bancar deschis in Cipru intr-unul din Bulgaria, deschis de o firma inregistrata in Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retrasi in numerar in trei transe, in 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri