Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Dragos Doros, a avut in trecut parte de experienta unei popriri pe cont de partea cealalta a baricadei, dupa ce a uitat sa-si achite un impozit banal. Totul s-a petrecut cu mai multi ani in urma, inainte ca Dragos Doros sa preia postul de sef al Fiscului.

Seful ANAF a afirmat, raspunzand unei intrebari adresate de jurnalisti, ca preluarea postului nu a adus diferente in ceea ce priveste taxele si impozitele pe care le achita.

Desi acum se afla in postura de a fi responsabil pentru activitatile de poprire pe conturile contribuabililor cu restante catre stat, in trecut actualul presedinte al Fiscului a trecut si prin experienta de a avea poprire pe cont.

"Din pacate da (am trecut printr-o poprire, n.r.). Am uitat sa-mi platesc impozitul pe masina. Mi s-a poprit contul si am platit. Nu (recent, n.r.), in urma cu cativa ani", a declarat Dragos Doros la conferinta Relatia cu autoritatile fiscale: confruntare sau colaborare?, organizata de firma de consultanta Deloitte.

Seful ANAF a afirmat ca s-a aflat o singura data intr-o astfel de situatie, pe care a remediat-o rapid.

"S-a intamplat o singura data si am platit. Dupa aceea am fost foarte disciplinat", a spus Dragos Doros.

Dragos Doros schimba acum practica ANAF privind popririle

Experienta din trecut a sefului ANAF s-ar putea sa-i fie utila acestuia in prezent, una dintre ariile pe care vrea sa le modernizeze si sa le informatizeze in cadrul ANAF fiind chiar cea legata de popriri.

Astfel, actiunea de poprire s-ar putea face electronic "intr-un interval scurt de timp", a declarat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Dragos Doros, prezent la conferinta Banking 2.0, organizata, la inceputul lunii octombrie, de wall-street.ro in parteneriat cu Visa, Patria Bank si Euronovate. ANAF a finalizat 95% din discutiile tehnice privind mecanismul care urmeaza sa fie implementat, iar acum colaboreaza cu bancile pentru aplicatia prin care se vor face efectiv popririle.

Prin noul sistem poprirea va deveni foarte rapida, fata de durata actuala care poate ajunge la peste 5 zile.

Aceasta schimbare face parte din procesul de informatIzare a ANAF. Tot parte a aceluiasi program, ANAF a anuntat recent masuri cum ar fi plata datoriilor direct din aplicatiile de ebanking utilizate de clientii bancilor, dar si o aplicatie pentru smartphone, prin care vrea sa furnizeze contribuabililor informatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri