Se trezeste in fiecare zi la 5 dimineata, isi face cumparaturile doar in anumite zile si doar dupa ce isi stabileste foarte clar lista si vrea sa schimbe ceva in ceea ce inseamna educatia pe zona de nutritie in Romania, asta in timp ce zi de zi conduce una dintre cele mai importante firme de PR de pe plan local.
Entuziasmul si dorinta de a schimba ceva in felul in care ne educam copii cu privire la ce inseamna un stil de viata sanatos sunt atributele care o caracterizeaza cel mai bine pe Larisa Petrini, managing partner Saatchi&Saatchi PR, atunci cand vine vorba de postura sa de ambasador al Food Revolution Day.

Larisa Petrini este din prima parte a acestui an ambasador al Food Revolution Day, un proiect initiat de cunoscutul bucatar Jamie Oliver. Ea este al cincilea ambasador din Romania al Food Revolution Day, un proiect care isi propune sa schimbe pe cat posibil proastele obiceiuri alimentare. Isi ia in serios rolul, asa ca deja a inceput sa tina unele cursuri de nutritie in Scoala Americana, iar pe viitor spera sa inceapa sa popularizeze stilul de viata sanatos in randul a din ce in ce mai multi copii.

Cum a ajuns aici? In primul rand ea insasi a inceput de ceva vreme sa isi schimbe stilul de viata. Unde s-a facut declicul este dificil de identificat cu exactitate. Faptul ca este mama a avut probabil o influenta, iar apoi informarea continua in domeniu te face sa realizezi unele lucruri, sa incerci altele si intr-un final sa iti creezi propriul stil de viata sanatos. De aici pana la a incerca sa schimbi ceva, sa vii sa incerci sa aduci o rezolvare a problemei, mai ales ca si in Romania supraponderabilitatea la copii devine o provocare, mai este doar un pas.

Pentru Larisa Petrini acel pas a fost Food Revolution Day.

„Am citit despre proiect in presa internationala si am continuat sa urmaresc subiectul dupa care, la inceputul anului, pe site-ul dedicat miscarii, am citit despre planul de extindere a numarului de ambasadori ”Food Revolution Day” si in Romania. Am decis sa ma alatur acestui proiect. Proiectul ”Food Revolution Day” mi-a atras atentia datorita obiectivelor propuse, mai bine zis a provocarilor pe care renumitul bucatar Jamie Oliver o lanseaza, mobilizandu-te: sa ai un stil de viata echilibrat si o alimentatie sanatoasa, bazandu-te pe ceea ce gatesti, sa inveti sa gatesti de la zero si sa gatesti sanatos, sa transformi gatitul in arta,sa transmiti experienta ta si altora”, a spus Larisa Petrini.

Dupa ce, in 2010, Jamie Oliver a lansat in SUA un program pentru imbunatatirea alimentatiei in scoli si a infiintat o bucatarie comunitara, ”Food Revolution Day” a devenit o miscare globala. Acest proiect-provocare ajunge la comunitatile din intreaga lume prin intermediul unei retele de voluntari, oferind o educatie mai buna in ceea ce priveste gatitul sanatos.
Iar menirea lor, a ambasadorilor este sa incerce sa ajute cat mai multi oameni.

„Provocarea pe care o lanseaza acest proiect este aceea de a incerca sa ajutam cat mai multi oameni sa inteleaga principiile unui stil de viata echilibrat si beneficiile pe care le aduce acesta. Cand vorbim despre beneficii, ne referim atat la beneficii legate de starea de sanatate cat si la echilibrul si disciplina pe care o genereaza un stil de viata sanatos. Ca ambasador, am doua obiective: pe de o parte de a transmite unui numar cat mai mare de persoane informatiile despre stilul de viata echilibrat si alimentatia sanatoasa iar pe de alta parte, de a lansa aceasta provocare in scoli. Este deja bine stiut ca primul pas spre obezitate este absenta unui stil de viata sanatos. Statisticile arata ca in Romania un copil din doi este supraponderal, deci predispus la obezitate”, a explicat Larisa Petrini, care isi propune sa contribuie la reducerea deficitului de educatie pe aceasta zona.

Food Revolution Day si rolul de ambasador al miscarii au ajutat-o sa ia decizia de a trece la ”nivelul urmator” in ceea ce inseamna stil de viata sanatos, de a imprima cunostintelor acumulate si cunostinte formale dobandite academic. “Astfel, de curand am inceput sa urmez cursurile Cornell University si pe cele a ”Institute of Integrative Nutrition”, doua dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din lume si voi obtine certificarea ”Hollistic Health Coach””, a mai spus Larisa Petrini.

Ce sfaturi da Larisa Petrini celor care ar vrea sa faca o schimbare cu privire la stilul de viata?


1. Sa se informeze corect despre principiile unui stil de viata sanatos si sa aleaga sursele de informare credibile.

2. Sa incerce sa se disciplineze: incepand cu intocmirea unei liste de cumparaturi, organizarea aprovizionarii dupa un program bine stabilit(in anumite zile), optimizarea listei din punct de vedere al varietatii produselor achizitionate.

3. O alta recomandare pe care as face-o, de aceasta data parintilor, este aceea de a implica copiii in activitati care includ de la pregatirile pentru aprovizionare pana la pregatirea mesei.

4. Din experienta personala, pot spune ca aplicand cele de mai sus, se observa o influenta pozitiva si in bugetul lunar al familiei, nu doar in stilul alimentar.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri