Cristian Preotu (37 ani), absolvent de Drept in Franta, pariaza pe gustul luxului si deschide primul restaurant sushi de tip take away si prima ciocolaterie frantuzeasca, Michel Cluizel, in Bucuresti.

Antreprenorul a deschis cele doua unitati prin firma sa Le Manoir, prin care a adus pe piata locala, in regim de franciza, Comtesse du Barry, un brand frantuzesc de gastronomie fina.

Astfel, Cristian Preotu a investit circa 150.000 de euro in restaurantul SushiRoom de langa Ateneul Roman din Capitala si planuieste sa deschida alte sase astfel de localuri in zone ca Floreasca, Dorobanti, Pipera si Cotroceni. La SushiRoom se vor vinde preparate ca sushi, sashimi, maki, california rolls, salata de alge, tartar de ton, chiriashi sau mochi, dar o serie de produse de bacanie fina japoneza, de la sos de soia sau teriyaki la sake, whisky Nikka si mai multe tipuri de bere. Investitorul planuieste sa introduca si un serviciu de livrare pentru aceste produse.

Preturile variaza de la 9 lei/bucata pentru clasicul sushi cu somon – preparat la SushiRoom cu somon bio din Scotia – la 35 lei/bucata pentru specialitati ale bucatarului, cu trufe sau caviar.

Sursa foto: Michel Cluizel Romania/Facebook.com

Totodata, antreprenorul roman a adus in Bucuresti prima ciocolaterie frantuzeasca, Michel Cluizel, de altfel prima franciza din lume. Investitia in ciocolaterie se ridica la 200.000 euro. Magazinul ofera praline, trufe, tablete si alte specialitati din ciocolata produse in Franta, din ingrediente 100% naturale, precum untul pur de cacao si batoanele de vanilie Burbon, fara lecitina din soia sau arome adaugate. Pralinele costa 39 lei/100 grame si pot fi cumparate in cutii de la doua pana la 422 de bucati.

Le Manoir intentioneaza sa deschida cel putin inca un magazin Michel Cluizel in Bucuresti, in cursul anului 2016.

Unele dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti, precum Casa di David si Le Bistrot Français, folosesc ciocolata Michel Cluizel in prepararea deserturilor.

Cristian Preotu a fondat compania Le Manoir in 2004, iar in 2014 i-a adus o cifra de afaceri de 5 milioane de euro. Le Manoir a deschis primul magazin Comtesse du Barry in 2006, in Bucuresti, iar in timp a devenit lider de piata pe segmentul produselor gastronomice si al bauturilor de lux. Le Manoir a deschis de asemenea, in Bucuresti, primul Caviar & Champagne Bar Comtesse du Barry (2011), La Boucherie Francaise (2011), prima macelarie de lux din Romania, in parteneriat cu celebrul macelar parizian Hugo Desnoyer.

Descopera mai multe idei de business pe Raftul cu Afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »


Setari Cookie-uri