Cezar Ion, actualul presedinte interimar al Asociatiei Jurnalistilor din Romania (AJR), a fost ales in functia de presedinte al AJR cu 25 de voturi pentru din totalul celor 38 de voturi valabil exprimate in Adunarea Generala (AG) de sambata.
Ion, seful departamentului Productie Editoriala din TVR, si-a sustinut candidatura pe redactarea unui Cod de Onoare al breslei si pe incercarea de a atrage cat mai multi membri in asociatie.

"Pentru mandatul care incepe astazi va propun intocmirea unui Cod al Onoarei care, odata incalcat, duce la excluderea celui incriminat din AJR", a afirmat Cezar Ion. Acesta si-a retras insa rapid propunerea, dupa ce solicitarea sa ca un membru al AJR sa poata publica un articol incriminator la adresa unui alt membru al organizatiei numai dupa ce a obtinut acordul membrilor Comitetului Director, a fost respinsa de cei prezenti.

Mai multi membri ai organizatiei, printre care Catalin Tolontan si Cristian Tudor Popescu, au afirmat ca Ion, singurul candidat la sefia AJR, nu are siguranta si reprezentativitatea necesara pozitiei si nu cred ca acesta ar reprezenta la nivelul cel mai inalt organizatia. Cu toate acestea, Cristian Tudor Popescu a afirmat ca Cezar Ion are o calitate importanta, aceea de a avea o mare putere de organizare a asociatiei, fapt dovedit in ultima perioada, cat a fost presedinte interimar.

In aceeasi sedinta s-a decis ca mandatul presedintelui sa fie de un an, nu de patru ani, cum prevede actualul statut al organizatiei.

De asemenea, Adunarea Generala a ales sambata si membrii Comitetului Director (CD). Paisprezece candidati s-au luptat pentru cele opt locuri din CD, dar numai sase au obtinut minimum necesar de voturi, 21 din cele 41 valabil exprimate. Membrii au un mandat limitat la un an in loc de doi, o alta modificare de statut.

Cristian Tudor Popescu, directorul demisionar al cotidianului „Gandul”, a primit cele mai multe voturi pentru a devenit membru in Comitetul Director, 40 din 41 posibile.

Alti membri in Comitet au fost alesi Cristian Hostiuc ("Ziarul Financiar"), Ovidiu Nahoi ("Adevarul"), Dan Horatiu Popa („Hunedoreanul”), Ciprian Stoianovici („Radio 21”) si Catalin Tolontan ("Gazeta Sporturilor").

Au candidat si jurnalistii Stefan Beldie (liber profesionist), Florian Bichir ("Evenimentul zilei"), Dorin Chiotea ("ProSport"), Nicu Cosma (TVR), Laurentiu Mihu ("Evenimentul zilei"), Petrisor Obae ("Evenimentul zilei"), Stefan Radeanu ("Curierul National") si Dan Suciu ("The Monney Chanel").

Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR) a fost infiintata in cadrul unui proces de reorganizare a Clubului Roman de Pressa (CRP) in decembrie 2007, prin despartirea sectiei care-i reprezinta pe jurnalisti de cea care-i reprezinta pe patronii de presa. Printre membrii fondatori ai AJR se numara Cristian Tudor Popescu, Marius Tuca si Gabriela Vranceanu-Firea, Catalin Popa, Vlad Sterescu, Dorin Chiotea, Daniel Apostol si Cristian Hostiuc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri