FriendFinder Networks, proprietarul revistei pentru adulti Penthouse, vrea sa faca o oferta de preluare pentru rivalu Playboy Enterprises, ca urmare a ofertei in valoare de 123 milioane dolari a lui Hugh Hefner, scrie BusinessWeek.
Marc Bell, directorul executiv al FriendFinder, a declarat intr-un interviu ca grupul sau ia in considerare mai multe alternative si a anuntat recent ca va face o oferta pentru Playboy.

Playboy a anuntat in aceasta saptamana ca Hefner vrea sa detina in totalitate compania si a facut o oferta pentru activele pe care nu le detine in Playboy, cum ar fi numele revistei, distributia acesteia si continutul video.

Hefner vrea sa ofere un pret de 5,50 dolari pentru actiunile de clasa A si B, a anuntat Playboy. Pentru tranzactie, fondatorul revistei Hugh Hefner colaboreaza cu Rizvi Traverse Management, iar oferta mai mare cu 30% evalueaza Playboy la aproximativ 185 milioane dolari.

Playboy a declarat ca Hefner, care controleaza participatia majoritara pentru deciziile in cadrul companiei, nu este interesat de o fuziune sau vanzarea unei parti din revista in pofida ingrijorarilor legate de probleme din cadrul Playboy. Revista si-a unit diviziile si a facut disponibilizari pentru a compensa declinul circulatiei cauzat de competitia venita din partea Internetului.

In ultimii doi ani veniturile Playboy au scazut cu mai mult de 200 milioane dolari. La inceputul acestui an compania a redus rata de vanzari garantata companiilor de publicitate de la 2,6 milioane dolari la 1,5 milioane dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri