Din presa de business de azi aflam de ce sistemul medical de stat pierde bani, in timp ce spitalele private fac profit chiar si in criza, dar si faptul ca el mai bine platit executiv plasat de head-hunteri in 2010 este un expat care primeste un salariu de 25.000 de euro net pe luna.
In articolul De ce sistemul medical de stat pierde bani, iar spitalele private fac profit chiar si in criza? DailyBusiness scrie despre faptul ca investitorii din piata serviciilor medicale private profita din plin de pe urma dezastrului din sistemul sanitar public. Tot mai multi romani prefera sa plateasca zeci de mii de lei pentru serviciile medicale decat sa isi riste viata in spitalele de stat. Astfel s-a ajuns ca, in plina recesiune, piata serviciilor medicale private sa estimeze o crestere de 25% in 2010, la peste 500 milioane de euro.

Din Ziarul Financiar aflam ca cel mai bine platit executiv plasat de head-hunteri in 2010 este un expat care primeste un salariu de 25.000 de euro net pe luna si a fost recrutat de firma de executive search Stanton Chase International, potrivit unui sondaj realizat de cotidianul de business pe baza datelor furnizate de principalii jucatori din piata. "Daca in 2009 nu am facut deloc recrutari in zona serviciilor financiare, piata si-a revenit in acest an, cand am avut cel putin 10 proiecte din acest sector, toate pentru nivel senior, provenind in special din bancile din top 5", sustine Athena Tavoulari, managing director al Stanton Chase.

Curtea de Conturi cumpara superlaptopuri de trei ori mai scumpe decat pretul pietei, potribit publicatiei Financiarul. Achizitia nu ofera insa siguranta in activitatea de control. Un laptop costa 1.550 de euro iar posesorul se poate lauda cu caracteristici dintre cele mai avansate.

Cotidianul Adevarul scrie ca Ministerul Finantelor lanseaza un program pe termen mediu care ar permite statului sa se imprumute rapid de pe pietele externe in situatia unei crize politice. Din toamna, Ministerul de Finante vrea sa-si asigure cash-ul de la investitori straini si sa rareasca imprumuturile de pe piata interna. Pentru ce se pregateste?

Un act normativ al Ministerului Muncii face discriminari intre contributorii salariati la bugetul de pensii si cei care obtin venituri independente, scie Capital. Astfel, o persoana care are exclusiv venituri din activitati independente (PFA, drepturi de autor, conventie civila) trebuie sa cotizeze si sa munceasca de trei ori mai mult decat un salariat ca sa poata iesi la pensie.

De la inceputul anului pana acum, statul a imprumutat peste 11 miliarde de euro de la banci, FMI, CE sau de la investitorii straini. Oficialii guvernamentali sustin ca nu exista alta solutie atat timp cat statul cheltuieste mai mult decat incaseaza, scrie Gandul. Asadar, statul roman imprumuta doua milioane de euro in fiecare ora pentru a putea plati la timp pensiile si salariile bugetarilor dar si pentru a achita imprumuturile mai vechi.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri