Aproape o cincime dintre pamanteni, adica 1,61 miliarde de persoane, au utilizat o retea de socializare cel putin o data pe luna in acest an, in crestere cu 14% fata de 2012, a anuntat marti Institutul eMarketer, citat de AFP, potrivit Mediafax.

In acest ritm, numarul utilizatorilor retelelor de socializare Facebook, Twitter, Instagram, Reddit si Tumblr ar putea ajunge la 2,33 miliarde pana in anul 2017, a precizat Institutul eMarketer intr-un comunicat.

Utilizatorii de retele de socializare sunt deosebit de numerosi in tarile din nordul Europei. Primul loc este ocupat de Olanda (63,5% din totalul locuitorilor), iar pe pozitiile urmatoare se afla Norvegia (63,3%), Suedia (56,4%), Coreea de Sud (54,4%), Danemarca (53,3%), Statele Unite (51,7%) si Finlanda (51,3%).

Acesti utilizatori alcatuiesc un procent majoritar si in Canada (51,2%) si in Marea Britanie (50,2%), potrivit acestui studiu, bazat pe date publice furnizate de institute de cercetare si de agentii guvernamentale din fiecare tara.
Cea mai mare crestere a fost observata in India (37,4%), in conditiile in care in aceasta tara doar 7,7% din populatie utilizeaza retele de socializare. In Indonezia, procentul utilizatorilor a crescut la 28,7%, iar in Mexic la 21,1%.

Aceste trei tari figureaza printre teritoriile cu o crestere puternica a frecventei de utilizare a platformei Facebook, reteaua cu cel mai mare numar de utilizatori din lume - peste 1 miliard, potrivit cifrelor furnizate de aceasta companie.

Statele Unite, tara cu cel mai mare numar de utilizatori ai retelei Facebook (146,8 milioane), risca sa piarda primul loc din acest clasament in fata Indiei, care cunoaste o crestere spectaculoasa a numarului de utilizatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri