Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a declarat că bugetul Educaţiei pe 2024 va avea o "majorare substanţială" de aproximativ 61%, menţionând că sunt asigurate fondurile necesare şi pentru majorarea salariilor personalului didactic şi nedidactic, precum şi punerea în aplicare a Legilor învăţământului.

"La Educaţie este o majorare substanţială (a bugetului pe 2024 - n.r.), de aproximativ 61%, ceea ce înseamnă că sunt asigurate fondurile necesare şi pentru majorarea salariilor la personalul didactic şi nedidactic, precum şi punerea în aplicare a Legilor Educaţiei", a afirmat Ciucă.

Legat de majorarea etapizată a salariilor din Educaţie, Ciucă a spus: "Este o decizie care a rezultat în urma discuţiilor avute la nivelul Guvernului cu sindicatele din Educaţie şi aşa am înţeles că a fost agreată etapizarea, nu am fost acolo".

El a menţionat, în privinţa majorării de 60% a bugetului Dezvoltării, că "procentul este mare, dar suma nu este mare".

"În principiu procentul este mare, dar suma nu este mare, este de la 8 miliarde la 13 miliarde. Este vorba de lucrările care sunt deja demarate şi sunt contracte semnate. Vă aduceţi aminte că şi anul trecut şi anul acesta au fost o serie întreagă de evenimente la Ministerul Dezvoltării şi în teritoriu, în judeţe, unde au fost semnate contracte, atât pe PNRR, cât şi prin proiectele de la CNI şi 'Anghel Saligny' şi, desigur, sunt parte din aceste fonduri dedicate pentru cofinanţări la proiecte", a adăugat liderul PNL.

Potrivit acestuia, nu sunt proiecte blocate, dar există premisa ca acest lucru să se întâmple.

"Nu, chiar nu sunt. Există premisa să se blocheze dacă nu există banii necesari să poată să finanţeze, mai ales în situaţia în care, ştiţi foarte bine, cum au crescut preţurile la materiale este nevoie să asigurăm această finanţare", a arătat Nicolae Ciucă.

În legătură cu situaţia Pilonului 2 de pensii, liderul PNL a spus: "La pilonul 2, aşa cum am anunţat de la început, nu se va modifica absolut nimic şi se va asigura şi creşterea procentuală, aşa cum a fost asumat, de la 1 ianuarie".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri