Perioada de vara si furtuna din pietele financiare care se contura la sfarsitul lunii iulie au facut ca numarul conturilor prin care investitorii au realizat achizitii pe Bursa de la Bucuresti sa scada pana la cel mai redus nivel de la inceperea colectarii acestor date.
Luna trecuta au fost inregistrate doar 3.022 de conturi de cumparare pe BVB, in vreme ce pentru vanzare s-au folosit 4.512 conturi. Spre comparatie, in 2007 – anul in care indicii Bursei locale au atins maximele istorice, numarul conturilor de cumparare atingea aproape 20.000, in vreme ce la vanzare cifra era de 117.000.

Potrivit datelor Bursei de la Bucuresti, fondurile de investitii si companiile romanesti au fost cumparatori neti in luna iulie, diferenta dintre achizitiile si vanzarile acestora fiind de 5,8 milioane euro.

Vanzatori neti au fost persoanele fizice din Romania (cu un sold negativ de 2,2 milioane euro) si fondurile straine de investitii (sold negativ de 1,7 milioane euro).

Datele nu includ si tranzactiile cu titluri Erste (EBS) si Fondul Proprietatea (FP), care se desfasoara pe conturile agregate. In cazul acestui tip de conturi, au fost inregistrate achizitii in valoare de 139,2 milioane euro si vanzari de 141,2 milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri