Cel mai mare actionar persoana fizica al Fondului Proprietatea, Georgia Palade van Dusen, nepoata fostului industrias Nicolae Malaxa, solicita impreuna cu alti trei actionari convocarea AGA la FP pentru aprobarea listarii secundare a Fondului la Bursa de la Varsovia si schimbarea conducerii, informeaza Mediafax.
Franklin Templeton a primit miercuri din partea Georgiei Palade van Dusen, Philipe Palade, Grantelast Limited si POAH One Acquisition Holdings IV Limited, in calitate de actionari ai Fondului, detinand impreuna mai mult de 5% din capitalul social, o solicitare de convocare a AGA cu mai multe puncte pe ordinea de zi, potrivit unui comunicat al Fondului transmis joi Bursei.

Astfel, pe ordinea de zi ar trebui sa se regaseasca aprobarea, in principiu, a listarii secundare a Fondului la Bursa de Valori din Varsovia, precum si aprobarea unei instructiuni catre Franklin Templeton de prezentare a unui plan specific catre actionari, pana cel tarziu la data de 31 mai, care sa stabileasca toate formalitatile necesare in vederea listarii pe aceasta piata.

Franklin Templeton a recomandat la inceputul lunii iulie actionarilor listarea secundara a Fondului la Bursa din Varsovia, in primul trimestru al anului 2012, prin vanzarea a maxim 10% din actiuni. Propunerea nu a mai fost pusa insa pe ordinea de zi a AGA programata pentru 23 noiembrie.

De asemenea, actionarii mentionati cer convocarea unei adunari generale a actionarilor pentru supunerea la vot a tuturor aspectelor necesare in acest sens pana cel tarziu la data de 30 iunie.

Totodata, ei solicita revocarea tuturor membrilor Comitetului Reprezentantilor si alegerea unor membri noi.

Cel mai mare actionar persoana fizica al Fondului Proprietatea este Georgia Palade van Dusen, cu o participatie de 6,3%. Ea a vandut in luna ianuarie aproximativ 0,26% din actiunile FP, pentru care a incasat peste 15 milioane lei (aproximativ 3,4 milioane euro), detinerea acesteia coborand de la 6,56% din capitalul subscris si varsat al Fondului.

Potrivit legii, Franklin Templeton are obligatia de a convoca adunarea generala a acttionarilor in termen de 30 de zile de la primirea cererii si de a intruni AGA in termen de 60 de zile de la data primirii acesteia.

La finalul lunii ianuarie, cel mai mare actionar era fondul american de hedging Elliott Associates, care detine indirect 12,57% din actiuni (12,91% din capitalul subscris si varsat), prin companiile Manchester Securities si Beresford.

Alt actionar important este compania de administrare a investitiilor City of London Investment Management, care detine in numele clientilor sai un pachet de 7,02% din actiuni, fata de nivelul de anul trecut, de 5,85% din titluri.

La finalul lunii ianuarie, Fondul avea 10.705 actionari, fata de 10.845 in decembrie.

Actiunile Fondului Proprietatea au incheiat sedinta bursiera de joi in crestere cu 0,67%, la 0,5235 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea Fondului este de 7,212 miliarde lei (1,6 miliarde de euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri