Britanicii de la City of London, al doilea cel mai mare actionar al Fondul Proprietatea (FP), au cerut introducerea pe ordinea de zi a urmatoarei Adunari Generale a Actionarilor (AGA) a mai multor puncte prin care sa se clarifice situatia administratorului Franklin Templeton, contestat in instanta de avocatul Ioana Sfiraiala.
La sfarsitul anului trecut, Tribunalul Bucuresti a decis anularea unei hotarari luata in AGA FP din septembrie 2010, prin care a fost modificat statutul pentru ca ulterior compania Franklin Templeton sa fie numita administrator al FP. Hotararea poate sa fie atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

„Intelegem ca aceste proceduri doresc sa demonstreze si sa determine instanta sa decida invaliditatea – din cauza unor pretinse erori despre care intelegem ca sunt de natura procedurala –mandatului in baza caruia Franklin Templeton actioneaza ca administrator unic al Fondul Proprietatea si in consecinta invaliditatea a numeroase decizii si actiuni luate de acesta pe durata exercitarii puterilor conferite de acest mandat”, spun, intr-un comunicat oficial, reprezentantii City of London.

Britanicii considera ca actionarii ar trebui sa ia in calcul si emiterea unei hotarari care sa recunoasca si sa confirme in mod expres si indiscutabil mandatul incredintat Franklin Templeton in conformitate cu Contractul de Management incheiat la data de 25 februarie 2010 si a deciziilor si actiunilor luate in baza si in limitele acestuia.

„Consideram ca ar fi in mod fundamental injust daca o eroare procedurala ar zadarnici ceea ce a fost in mod evident vointa actionarilor la momentul in care respectivele hotarari au fost adoptate”, spun oficialii City of London.

Acestia au propus ca in cadrul Adunarilor Generale Ordinare si Extraordinare FP, care vor avea loc pe 25 aprilie, actionarii sa analizeze si, daca considera potrivit, sa adopte “asemenea hotarari pentru a da deplina putere si efect hotararilor nr. 1 si nr. 2 luate de AGEA la data de 6 septembrie 2010, inclusiv prin ratificare sau adoptare sau orice alta solutie adecvata”.

Hotararile mentionate de City of London sunt cele prin care Franklin Templeton a fost numit in functia de administrator al Fondului Proprietatea.

Din cercetarile initiale efectuate de City of London consideram ca acestea (n.red. punctele cerute sa fie itnroduse pe ordinea de zi a urmatoarei AGA) sunt sustinute de catre majoritatea actionarilor si indemnam ceilalti actionari sa le sustina in cadrul AGEA si AGOA care vor avea loc la data de 25 aprilie 2012”, au mai mentionat britanicii.

City of London va cere convocarea separata a unei adunari a actionarilor in cazul in care in urmatoarele AGA fi posibila abordarea problemelor mentionate anterior.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri