Cresterea ETF BET Tradeville (TVBETETF) a fost una dintre cele mai mari inregistrate miercuri in piata, evolutii mai bune fiind notate doar pe alte trei actiuni. Indicele BET, a carui structura este replicata de ETF-ul lansat de Tradeville, a stagnat.

La sfarsitul zilei o unitate a ETF-ului era cotata la 5,09 lei, investitorii realizand 69 de tranzactii cu o valoare totala de 29.839 lei (6.680 euro). Rulajul este similar estimarilor facute de reprezentantii Tradeville care declarasera ca se asteapta la o lichiditate medie zilnica de circa 5.000 euro in primele luni de tranzactionare.

Cinci avantaje si dezavantaje ale primului fond de investitii deschis listat pe Bursa

Cinci avantaje si dezavantaje ale primului fond de investitii...

ETF BET Tradeville a fost lansat avand 100.000 unitati de fond cu o valoarea nominala de 5 lei. Numarul acestora poate urca in functie de subscrierile facute de investitori.

ETF-urile sunt fonduri deschise de investitii listate pe o bursa. In general acestea urmaresc evolutia unui indice sau a unui cos de indici. Desi pe marile piete, investitorii manifesta interes pentru acest gen de administrare pasiva, in Romania tendinta abia acum se dezvolta.