Romania duce lipsa de lideri politici puternici, precum “un Kennedy”, singura exceptie fiind guvernatorul BNR Mugur Isarescu, considera Dan Lufkin, unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori din lume si o legenda pe Wall Street.

“As avea incredere sa imi pun si viata in mainile lui Mugur Isarescu. L-am intalnit si pot spune despre el ca este o persoana cu echilibrata, cu integritate si care isi face treaba foarte bine ocupand un post foarte dificil – acela de guvernator al unei banci centrale”, a declarat Dan Lufkin, cel care a fost desemnat de publicatia americana Wall Street Journal printre cei mai mari o suta de antreprenori ai secolului 20.

As avea incredere sa imi pun si viata in mainile lui Mugur Isarescu. L-am intalnit si pot spune despre el ca este o persoana cu echilibrata, cu integritate si care isi face treaba foarte bine ocupand un post foarte dificil - Dan Lufkin

Lufkin considera ca, pe langa lipsa unor lideri puternici la nivel politic, a doua cea mai mare problema a Romaniei este reprezentata de mostenirea istoriei represiunii comuniste, vizibila de altfel si in alte tari chiar si la aproape 25 de ani de la desfiintarea fostului bloc comunist. “Am un respect imens pentru tarile care au putut trece peste ce s-a intamplat acum 25 de ani”, a mentionat el. Americanul a fost prezent la o conferinta dedicata antreprenorilor si organizata de compania de consultanta EY Romania si Bursa de Valori Bucuresti.

In ce investesc pe piata americana? Evident in companii antreprenoriale, acesta este domeniul meu. Daca ma intrebi insa un singur nume de companie pe care l-as alege in momentul de fata, as raspunde Alibaba – este ‘Amazon-ul’ intregii lumi - Dan Lufkin

“Investesc pe bursa si as investi fara indoiala si pe Bursa de Valori Bucuresti, o piata in plina dezvoltare. Personal. m-as indrepta spre companii mici aflate in crestere si, din acest motiv, cred ca lansarea pietei AeRO reprezinta o idee foarte buna. In ce investesc pe piata americana? Evident, in companii antreprenoriale, acesta este domeniul meu. Daca ma intrebi insa un singur nume de companie pe care l-as alege in momentul de fata, as raspunde Alibaba – este ‘Amazon-ul’ intregii lumi”, spune Dan Lufkin.

Bursa de Valori Bucuresti a anuntat in cadrul conferintei ca va lansa pe 25 februarie 2015 AeRO, piata dedicata start-up-urilor si companiilor antreprenoriale, care cauta finantare pentru proiecte sau dezvoltare.

“Increderea si, pur si simplu, puterea de a merge mai departe cand lucrurile devin dificile sunt cele mai importante calitati ale unui antreprenor. De asemenea, pentru a avea succes un antreprenor trebuie sa invete sa gaseasca, sa dezvolte si sa incurajeze persoanele potrivite. Cea mai mare realizare a mea a fost tocmai faptul ca am gasit, dezvoltat si incurajat persoanele potrivite. De cealalta parte, cel mai mare esec al meu a fost faptul ca am gasit, dezvoltat si incurajat persoanele nepotrivite”, a declarat antreprenorul american.

Dan Lufkin este unul dintre principalii creatori si practicanti ai sistemului modern de venture-capital din Statele Unite ale Americii. In ultimii zece ani el a fost implicat in start-up-ul romanesc Transfer Rapid, companie de servicii de transfer dedicata romanilor care lucreaza in strainatate.

Foto principala: Mediafax

Foto secundara: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri