Un muzeu dedicat lui Dracula a fost deschis la intrarea pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni din comuna Arefu, județul Argeș, de către o familie de întreprinzători români. Castelul-muzeu se află în apropierea cetății Poenari, cunoscută ca fiind a doua reședință a lui Vlad Țepeș, dar în prezent aceasta este închisă din cauza lucărilor de refacere.

“Ducem legenda mai departe denumind castelul Dracula, dar folosim numele de mai mulți ani, de când am extins complexul turistic din zonă. Numele Dracula atrage. Nouă ne trec pragul și turiști români, dar mai ales străini, care vor să descopere ce înseamnă Dracula pentru români”, a declarat Cristina Stanciu, proprietarul complexului turistic și al castelului-muzeu.

Intrarea la castel costă 30 de lei de persoană sau 20 de lei pentru grupuri mai mari de 10 copii.

Pe metereze, vizitatorii pot vedea printr-un telescop Cetatea Poenari și împrejurimile muntoase ale zonei, un tun cu bile, dar și oșteni în mărime naturală.

“. A fost o investiție consistentă nu numai în bani, ci și în efort să găsim meșteri care să reproducă întocmai un castel, să găsim materiale potrivite, să respectăm restricțiile pandemiei, pentru că șantierul a fost deschis înainte de februarie 2020. Ne-am oprit din a ține evidențele pe la 500-600.000 de euro, pentru că am realizat că nu sumele sunt importante, ci dorința noastră de a oferi turiștilor o modalitate plăcută de a petrece timp când ajung în zonă”, a mai precizat Cristina Stanciu

La circa 6 km de complex se află barajul şi lacul Vidraru, traseul turistic renumit „Valea lui Stan” şi statuia lui Prometeu.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri