Chateau du Champs de Batallie este una dintre cele mai scumpe proprietăți private din lume și este deținut de arhitectul și designerul de Jacques Garcia, care l-a cumpărat în anul 1992.

În prezent, proprietatea este evaluată la 1 miliard de dolari și nu este de vânzare, dar poate fi închiriat pentru diverse evenimente și chiar vizitat de curioși. Nu chiar oricând și oricum. Puteți consulta aici programul vizitelor și tarifele.

Castelul are 40 de dormitoare, cinci saloane de zi, pentru că e cam complicat să le spunem sufragerii, și o sală de mese regală.

Evident, acestea nu sunt cele mai impresionante încăperi ale castelului. Printre cele mai interesante sunt biblioteca în care se regăsesc peste 20.000 de cărți vechi, istorice și scumpe. Tot în bibliotecă pot fi găsite și mumii reale.

În spatele unul raft cu cărți se află o ușă care duce pe o scară secretă, decorată cu animale împăiate, iar la capătul scărilor se află o cameră secretă.

Castelul este ca un adevărat muzeu ticsit cu obiecte istorice. De la un cărucior aparținând fiului Mariei Antoaneta, la vaze făcute cadou de regele Suediei către Napoleon. Există o cameră de zi dedicată nobililor și un dormitor regal. În plus, castelul are și propria capelă.

Obiectele de mobilier și de decor din interiorul castelului sunt poate la fel de valoroase când castelul și domeniul pe care se află.

Pentru că am menționat de domeniu, Chateau du Champs de Batallie se laudă cu cea mai mare grădină privată din Europa. Aceasta se întinde pe o suprafață de 43,7 hectare, are și propriile piațete, denumite Apollo și Diana.

Deși vorbim de o proprietate aflată în nordul Franței, relativ aproape de capitala Paris, în regiuna Normandia, aceasta dispuse și de un mic palat indian, care poate fi tratat ca un spa pentru nobili.

Tot la capitolul dependințe trebuie menționată și micuța seră pentru plantele mai speciale.

Un alt punct forte al proprietății este lacul artificial, care are o lungime de 550 metri, ocupând o suprafață de circa un hectar, denumit Reflexia.

Construcția castelului a început în 1651, la comanda Contelui Alexandre de Créqui-Bernieulles. Arhitectul care a gândit castelul este Louis Le Vau, același om care a stat în spatele construcției Palatului Versailles.

A schimbat mulți proprietari și a fost și victima revoltelor din timpul Revoluției Franceze. Tot mobilierul și obiectele de artă au fost furate și vândute prin toată Franța.

Acum este o colecție de obiecte istorice și de artă adunate de-a lungul timpului, unele dintre ele fiind chiar scoase la licitație.

Sursa foto: Captură video / YouTube / Facebook / Chateau du Champs de Bataille / So Chateau

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri